18 Şubat 2010 Perşembe

Tuğba Karademir'e Neden Bayrak Taşıtılmadı?

Kış sporlarının Türkiye'ye ne kadar uzak bir kavram olduğunu artık anlatmama gerek yok. Dört bir yanında gerekli tesislerin kurulması durumunda sporcu canavarına dönüşecek bu ülkemize yatırımlar yapılmadığı veya geç yapıldığı için Dünya'yı biraz geriden takip ediyoruz. Tuğba Karademir de olmasa kış sporlarıyla ilgili fikrimiz dahi olmayacaktı. Tuğba Karademir bazı başarıları kazanmasının ardından buz patenini biraz takip eder olduk diyebilirim. Şimdi anlatacağım olay ise çok ilginç ve beni nedense hiç şaşırtmadı.

Geçen günlerde Lig Radyo'da İlker Duralı'yı dinlerken o kış olimpiyatlarında Türkiye adına bayrağı neden Tuğba Karademir'in taşımadığı sorusunu anlatıyordu ve bu konuyla ilgili çok güzel yorumlar yaptı. Tuğba Karademir bildiğiniz gibi Kanada patentli bir sporcu. Zamanında ailesi çocukları daha iyi eğitim alsın, yetişsin diye Kanada'ya göç etmemişler. Tuğba Karademir ise spora bu ülkede başladı ve Kanada'dan da teklif almasına rağmen bu sporla tamamen kel alaka bir memleket olan Türkiye'yi tercih etti. Üstelik ülkede bu sporun gelişmesi adına elinden geleni yapıyor. Olimpiyat komitesi ise Kanada'da düzenlenen kış olimpiyatlarında Türk bayrağını Tuğba Karademir'in taşıyacağını açıklamıştı ama sonrasında bunu değiştirere bayrağı başka bir sporcuya taşıttılar. Bu da doğal olarak Tuğba Karademir'in moralini oldukça bozdu. Bu ülkede buz patenini tanıtmak için elinden geleni yapan bu sporcuya bunlar yapılmamalıydı diyorum.

Kanada açılış töreninde kendi sporcularını evlerinden limuzin ile aldırttı ve olimpiyat köyüne getirtti. O ülke adına yarışmayı istemeyen Tuğba Karademir'i de Kanada'da oturduğu için limuzinle olimpiyat köyüne taşıdılar. Biz ise bir sporcu için en büyük gurur kaynağı olacak bayrak taşıma olayını önce veriyoruz ve sonrasında kendisinden alıyoruz. ABD'nin 2008'de Lopez Lomong örneğini de düşününce iyice sinirleniyorum diyebilirim.

7 yorum:

  1. Keden bayragi ona tasitmamislar? Kisaca bahsetmen munkun mu?

    YanıtlaSil
  2. O başka sporcu dediğiniz ve bayrağı taşıyan kişi olan Kelime Aydın Çetinkaya, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk kadındır. 2002 Salt Lake City, 2006 Torino ve 2010 Vancouver'da ülkemizi temsil eden birisidir. Aldığı sonuçlar çok iyi değildir ama zaten bizim kış olimpiyat oyunları tarihinde tek madalyamız dahi yoktur.

    Bu sebeple kendisini yabana atmamak ve hakkını teslim etmek gerekli.

    YanıtlaSil
  3. Turkiye'yi olimpiyatlarda ilk temsil eden kadinlar Halet Cambel (Eskrim) ile Suat Fetgeri'dir (Eskrim). Neyse ki 2002'den cok once temsil edildik. Sayin Cetinkaya'nin ilk oldugu yanilgisina nasil kapildiniz anlayamadim.
    Sertac

    YanıtlaSil
  4. Kış oyunlarından bahsediyoruz çünkü :) Yaz oyunlarından değil.

    Turan Abi: Kelime Aydın Çetinkaya tamam yabana atmıyoruz ve asla kaf söylemiyorum. Ama önce Tuğba Karademir'e taşıtılacağı açıklandı ve o taşıyacaktı. Sonradan elinden alındı. Sorun bu bence.

    YanıtlaSil
  5. Sayın Sertaç bey Burak'ın dediği gibi Kış Olimpiyat Oyunlarından bahsediyoruz. Neyin yanılgısı ben onu çözemedim. Saymışım orada katıldığı olimpiyatları, 2002'de yaz olimpiyatı mı vardı?

    YanıtlaSil
  6. gerçekleri ilkez burda duyduk teşekkürler http://www.bayrakimalati.gen.tr

    YanıtlaSil
  7. bayrak tasima gorevini degistirmekten de ote, kendisine hic haber veirlmemesi, Tugba'nin bunu yabanci basindan telefonda kendisi ayni and abaksa TV kanali tarafindan cekilirken duymasi en buyuk ayibi. Acaba hic haber veremyip orda torne esnasinda son dakika mi haber vereceklerdi kizcagizi iyice demoralize edeceklerdi. Mesele burda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir