20 Şubat 2010 Cumartesi

O da Geldi Geçti {Altan Aksoy}

Altan Aksoy, Türkiye Ligi'nde her zaman ön plana çıkan ama kendisinden beklenen atılımı bir türlü yapamayan bir futbolcuydu. Özellikle Adanaspor'un iyi olduğu dönemlerde kadronun en kilit futbolcularının başında geliyordu diyebilirim. Mücadeleci, tekniği üst seviyede olan ve genelde oynadığı takımlara önemli katkılar veriyordu. İstanbulspor, Adanaspor, Göztepe, Kocaelispor ve Konyaspor derken Altan Aksoy'un yolu 2005-2006 sezonunda Galatasaray'la kesişmiş oldu. Altan, Galatasaray'a transfer olduğunda 29 yaşındaydı ve futbolunun en olgun dönemlerini yaşıyordu diyebiliriz. Bir önceki sezon Konyaspor'da önemli işler yapmıştı ve sezon sonunda sözleşmesi bittiği için Galatasaray'a bedelsiz olarak katıldı. Tabii Galatasaray'ın o zamanlar maddi durumu ortada olduğu için bu tip bedelsiz futbolcuları alma gibi bir alışkanlığı vardı. Yurt içinden bonservisle transfer pek yapılmazdı ama sözleşmesi biten futbolcu ise mutlaka takıma kazandırılmaya çalışılırdı. Mesela bugünün Galatasaray'ın da Altan Aksoy'un yüzüne bakılmaz ama o madddi şartlarda Altan Aksoy transferini başarılı bulabilirim.

Galatasaray 2005-2006 sezonuna başladığında bir sol açık ihtiyacı vardı ve bu bölgeye transfer yapılması için çok uğraşıldı. Birçok isimle görüşüldü ve transferin son günlerinde Marek Heinz kadroya katılmıştı. Marek Heinz'i de elbette bu yazı dizisi içerisinde yazarız ama Heinz gelene kadar geçen döneme bakarsak Galatasaray'ın sol açık mevkisinde Altan Aksoy oynuyordu. Hatta attığı bir gol de vardı. Bana göre mevkisiyle alakasız bir yer olmasına rağmen sol kanatta iyi işler yaptı, mücadelesini gösterdi ve formasının hakkını veriyordu. Ama Heinz'in gelişiyle beraber yedek kulübesine hapsoldu ve aynı sezon içerisinde Çaykur Rizespor'a kiralık gitti. Sonrasında ise bonservisiyle beraber bırakıldı. Heinz'in o sezon gösterdiği performans malum. İstenileni veremediği için o da kısa bir süre sonra yedek kulübesine geçti ve Ayhan Akman o sezonu sol kanatta oynayarak kapatıldı. Yani Altan'ın o kanatta oynaması Heinz'den daha kötü olmayacaktı. Bu yüzden Gerets'in bir transfer yanlışına düştüğünü düşünüyorum. Altan Aksoy, Rizespor'dan sonra Mersin İdman Yurdu'na gitti ve şimdilerde Eyüpspor'da forma giyiyor. Malum Galatasaray'da çok kısa süre kaldığı için Galatasaray formalı bir fotoğrafını bulamadım. Bulabilen varsa yorum kısmında paylaşarak bizlere yardımcı olabilir ve çok mutlu oluruz.

1 yorum:

  1. Altan Aksoy hazırlık kampında da harika maçlar çıkarmıştı.O dönem memnun olduğum isimlerden birisiydi.Fakat yeterince şans verilmedi bana göre en azından 1 yıl tam olarak izleme şansı bulsak iyi olurdu.Çaykur Rize'de kariyerin sonlarını gayet verimli geçirdi.Bize güzel bir frikik golüde atmıştı,Feldkamp'lı sezonda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir