11 Mart 2010 Perşembe

Mustafa Denizli'nin Kâhinliği {Beşiktaş 2-0 İstanbul Belediye}

Erteleme maçlarında Bursaspor'un ardından Beşiktaş'ın da kazanmasıyla beraber zirve yarışı farklı bir boyut kazandı. Mustafa Denizli geçtiğimiz sezon olduğu gibi söylemlerinde haklı çıkmaya devam ediyor ve İBB karşısında kazandıkları galibiyetle beraber geçtiğimiz sezon oldukları noktadalar. Maça bakınca Beşiktaş oynaması gerektiği gibi oynadı. Kayserispor maçında olduğu gibi oyunu daha çok tutmaya yönelik, kontrollü oynayan, kalesinde pozisyon vermeyen ve sonuca giden görüntüleri vardı. Orta sahada Ernst'in oynamaması en önemli eksik gibi görünüyordu ama Necip o eksikliği bu maçta fazla yaşatmadı. Kaliteli savunma oyuncularıyla oyunu tutan, rakibe pozisyon vermeyen Beşiktaş, Bobo, Holosko ve Tello gibi futbolcularıyla etkili olup, sonuca ulaştılar. İBB cephesinde ise Abdullah Avcı sakatlıklar yüzünden mümkün olan en iyi kadroyu sahaya sürüyor, mücadeleden ödün vermiyorlar, sistemlerini değiştirmiyorlar ama maçın ilerleyen anlarında hamle yapma şansı fazla olmadığından zor anlar yaşıyor. Mesela bu maç 2-0 olduğunda Abdullah Avcı'nın yüz ifadesine bakarsak biraz mecburiyetten havlu attığını görebiliriz. Beşiktaş'ın savunması çok sağlam, kanatlar iyi işliyor, orta saha takımın zaten sigortası ve özellikle Tello'nun sorumluluk alma çabaları Beşiktaş'ı yine şampiyonluk potasına soktu. Zaten Beşiktaş taraftarının bu maçta şampiyonluk havasına girdiğini görebiliriz. İBB bu maçta mücadele anlamında iyiydi, direndi ama Beşiktaş'ın savunmasına karşı fazla etkili olamadılar.

BEŞİKTAŞ: 2 - İSTANBUL BB: 0

Stat:
BJK İnönü

Hakemler:
Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Volkan Narinç

Beşiktaş:
Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Fink, Necip (Dk. 86 Uğur), Holosko, Tello (Dk. 88 Tabata), Bobo

İstanbul Büyükşehir Belediyespor:
Hasagic, Kus, Can, Barbosa, Ekrem, Nsumbu (Dk. 54 Efe), Mahmut, Serhat (Dk. 81 Okan), Ali, Tevfik, İskender (Dk. 71 Hasan)

Goller:
Dk. 43 Bobo, Dk. 62 Holosko

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir