11 Mayıs 2010 Salı

Mehmet Topal & Serdar Özkan

Mehmet Topal'ın Valencia mevzusu hakkında daha önceden yazıp çizdik. Öncelikle söylemek gerekirse böyle bir transfer Türk futbolu adına bir zirve olacaktır. Valencia, Avrupa'nın çok önemli kulüplerinden birisi ve mali tabloları böyle olmasaydı hala Barcelona & Real Madrid yarışının içerisinde olabilirlerdi. Yine de bu iki takımı başka bir kefeye koyarsak, Valencia ligin diğer kalanının lideri diyebiliriz. Bir de daha önemlisi hangi takıma giderse gitsin ama ülkemizden bonservisiyle birlikte Avrupa'ya futbolcu ihracı yapamaz olmuştuk. Değerli gibi görünen futbolcularımıza da Rus kulüpleri falan talip oluyordu. Bu açıdan Valencia gibi önemli bir kulübün, Mehmet Topal için bu kadar ısrarcı olması çok önemli. Ayrıca bu transfer Mehmet Topal açısından da çok önemli olacaktır. Sonuçta Milli Takım, bu bölge için devşirme olan Mehmet Aurelio'yu ilk tercih kullanıyor. Bu adam da İspanya İkinci Ligi'nde Betis forması giyiyor. Bunu da geçtim çoğu Galatasaraylı bile Mehmet Topal'ı beğenmiyor. Bu yüzden de böylesine bir transfer Türk futbolu adına ve Mehmet Topal'ın gelişmesi için önemlidir. Eskiden hatırlayın, herhangi bir planlama olmadan Inter'e, Mallorca'ya giden futbolcularımızın geri dönüşleri çabuk oldu veya seneler kayıp olarak geçti. Bu futbolcu ise ısrarla isteniyorsa, belliki uzun gözlemlerin sonucunda gerçekleşecek bir transfer olacak. Büyük ihtimalle bonservisi 5-6 milyon avro civarında olacaktır. Gönül ister daha büyük paralara gönderelim ama ülkemizin şartları bunu gerektiriyor. Ama elin Ukrayna'lısı Chygrynskiy'i 20 milyon avrolara pazarlıyor. Buradan da Lucescu'ya selam olsun.

Kesinleşen bir diğer transfer ise malumunuz Serdar Özkan. Kimine göre ikinci Gökhan Zan vakası, kimine göre potansiyeli olan iyi bir futbolcu. Tabii Beşiktaşlıların gitse de kurtulsak dediği bir isim. Önce Gökhan Zan'ın transferine inmemiz lazım. Gökhan Zan'ın transferi Servet Çetin'in olası Marsilya transferi üzerine gerçekleştirilmişti. Bu açıdan baktığımda olumlu olmuştu ve bende desteklemiştim. Ama Servet'in elde kalması ve bu ikilinin sezonun başlarında olumlu işleri Galatasaray'ı sanki biraz aldattı. Çünkü sezon ilerledikçe bir düşüş, Gökhan Zan'ın müzmin sakatlığı falan derken Neill'ler geldi, stoper konusunda devran değişti. Yine de Gökhan Zan'ın bir şansı daha var. Ayrıca Mustafa Denizli bile Gökhan Zan kalsaydı Ferrari'yi almayacaktık diyorsa, bu futbolcuyu Beşiktaş'tan koparmak önemli işti. Aynı şekide Mustafa Denizli, Serdar Özkan'ın da takımda kalmasını istiyor. Çünkü ne olursa olsun iyi bir hücum alternatifidir. Ama şöyle de bir durum var. Serdar Özkan, tamam genç ve önemli bir futbolcu, hatta Arda Turan çalım atmayı ondan öğrendim der ama bulduğu şansları da hiç iyi kullanamadı. Bu sezon 4-5 maç oynadı ve bizim Gio misali pozisyona girene kadar tamam ama gol vuruşu olmayan bir futbolcu. Yine de Serdar Özkan'a bir şans daha vermek gerek ve belki de hava değişimi iyi gelecektir. Gökhan Zan belki başarısız bir örnek ama Ayhan Akman örneğini de hatırlamak lazım. Bu transferde de Galatasaray'ın futbolcuyla 3 yıllık anlaştığı söyleniyor.

3 yorum:

  1. serdar özkana hiç gerek yok. onu alacağımıza serdar eylik emre çolak gibi gençleri oynatırız. çok daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. geçen sene Gökhan Zan transferi haberini görünce başıma ağrılar girmişti sinirden, Türkiye futbol liglerinin en vasat stoperlerinden biri olan Gökhan Zan ı hiç istemedik ve halada takımdan gönderilmesi gereken bir oyuncu olarak görüyoruz.Ama Serdar Özkan iyi bir oyuncu Rijkaard, Serdar Özkandan faydalanacaktır.İyi transfer olur.

    Ayrıca Yabancı kontenjanı kaleciden yana kullanılmayacaksa kalede kesinlikle UFUK u görmeliyiz.Aykut yıllardır öğrenemedi kaleciliği ve halada top kaleye gelirken çekiniyoruz varsın hata yaparsa ufuk yapsın, Kale kesinlikle UFUK un olmalı artık.

    Ufuk
    Ali-Marquez-Neill-Hakan
    Hamit-emana-Nuri
    Keita-Baroş-Arda

    Avustralyalı Bresciano nun da bonservis bedeli yok belki haberler doğru olurda Bresciano ve Blackburn da oynayan Vince ile birlikte birde yabancı forvet alırız hızlı sprinter,

    ama bu sezon karamsar bir tablo var, yada medya öyle gösteriyor şimdilik umut az

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir