
Bana sorarsanız Dünya'nın en büyük santraforu ama Barcelona sisteminin kudreti Ibrahimoviç'in bütün yeteneklerini yedi bitirdi ve bu iş biraz da ego meselesi. Sonuçta Ibrahimoviç, yılların Serie A lideri ve Barcelona'da kaçıncı plana düştüğünü ben bile tahmin ediyorum. Bir de buna pas futboluna uyumsuzluk eklenince, geçtiğimiz sezon 16 gol atmasına rağmen başarısız bir sezon geçirdiğini söyleyelim. Ama bu adamı elden çıkarmakta zordu, çünkü büyük yatırımlar yapılmış ve Barcelona'ya kapak atan futbolcu kolay ayrılmak istemez. Guardiola'nın da ısrarla Ibra ile görüşmemesi, ona soğuk davranması derken beklenen ayrılık yaşandı. Ibrahimoviç, Barcelona'dan "Guardiola benim Barcelona'da oynama hayallerimi parçalayan kişidir'' dedi ve Milan yolunu tuttu.
Milan'ın futbolcuyu bir seneliğine kiraladığı ve 24 milyon avro'luk satın alma opsiyonunu elinde bulundurduğunu belirtelim. Yani Eto'o nun da fiyatını eklersek 60-65 milyon avro'luk bir adamın değeri bir anda 24 milyon avro'ya düştü. Guardiola tamam sistem olarak müthiş işler başarıyor, harika futbol oynatıyor ama gerçekleştirdiği transferlerde tam bir fiyasko. Chygrynskiy'i de aldıklarında önemli bir bonservis ödediler ama bir sezon sonra yarı fiyatına Shakhtar'a geri göndermek durumunda kaldılar.

Milan'ın ise böyle bir heyecana ihtiyaç vardı. Takımın yıllar içerisinde yaşlanmasına seyirci kalındı ve bugün bu enkazın altından kalkamıyorlar. Ronaldinho'dan bu yana da gerçekleştirdikleri transferlere baktığımızda sürekli yaşlı, kendinden geçmiş futbolculara yönelmek ve bu futbolcularla da şampiyonluğa oynamak zorundalar. Çünkü Milan'dan bahsediyoruz, beklentileri küçük tutmak imkansız. Ama geçtiğimiz sezondan sonra da Milan taraftarlarının içerisinde fazla bir umut ışığı olmadığını düşünüyordum. Şimdi ise bir transferle şampiyonluğun en büyük adayı konumuna gelmelerinin yanında, Ronaldinho & Pato & Ibra hücum hattını izlemenin dayanılmaz keyfine ulaşacaklar. Ibra transferi Ronaldinho'yu da eski günlerine getirecektir, çünkü böyle bir heyecana ihtiyacı vardı. Hatta bu transferin Milan'dan çok Ronaldinho'ya yarayacağını söylemek lazım. Ama şunu da ekleyelim, bu transfer Ibrahimoviç açısından büyük bir düşüşü ifade ediyor. Bu yüzden kendisini yeniden kanıtlamak ve ben hala en iyi santraforum mesajını vermek zorunda.
o hala dünyanın en iyisi. Yaşlı bir ortasahaya rağmen bu sene bunu kanıtlayacaktır.
YanıtlaSilDedik dedik dinletemedik vaktinde biliyosun :)) sonradan açıldı aklı yavrum benim..
YanıtlaSilps: sana bi kıyak; http://4.bp.blogspot.com/_ekxQljElvu8/THqZS1mAbjI/AAAAAAAAJFs/8WsuS6UzCg8/s1600/ibra.jpg