30 Aralık 2010 Perşembe

Kaymağı Mı Yenir, Elde Mi Patlar?

Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz. Bir dönemin bulunmaz Kayseri kumaşları. Bütün büyükler bu adamların peşinde ama bir türlü Kayserispor transfere yanaşmaz. Hatta Galatasaray'la da Gökhan Ünal konusunda verdikleri savaşı hatırlarım, resmen Galatasaray'a savaş açılmıştı.

Mehmet Topuz da var tabii. Onun için de Fenerbahçe ve Beşiktaş birbirine girmişti ama kazanan Kayserispor oldu. Gökhan Ünal'ın transferinden gelen 6 milyon avro, Mehmet Topuz'dan gelen 10 milyon avro falan derken transferin kitabını yazdılar desem yeridir. Ayrıca diğer bir ortak nokta, bu iki futbolcunun bir şekilde Fenerbahçe'de buluşmaları oldu. Mehmet Topuz, şu sıralar takımın en önemli parçalarından biri ve sürekli bir gelişim halinde ama Gökhan Ünal konusunda düşülen çok büyük bir yanılgı var.

Gökhan Ünal'ın tarzı biraz Ümit Karan'a benziyor ama kalite kıyaslaması yaptığımda da Ümit Karan gibi bir santrafor diyemem. İşi gol ortalamasına vurduğumuzda Gökhan Ünal'ın daha verimli bir futbolcu olduğu sonucu ortaya çıkabilir ama bir de işin büyük takım futbolcusu olayı var ve Gökhan Ünal büyük takım futbolcusu olamadı. Kayserispor formasıyla yakaladığı golcü kimliği ve piyasası Trabzonspor forması giyerken epey düşürdü. Umut Bulut'la beraber bir ara taraftarların tepkisini yaşayan futbolcuların başında geliyorlardı ama Şenol Güneş'in rehabilitesi Umut Bulut'a beklenen potansiyele ulaştırdı. Gökhan Ünal ise Fenerbahçe yoluna düştü, belki takımda kalsa bugün Teofilo mevzusuna da hiç girilmeden, Şenol Güneş bu futbolcuyu da kazanacaktı. Sonuçta Burak Yılmaz'dan bile harikalar yaratan bir adam.

Diğer bir kazanan da aslında Trabzonspor oldu. 3+5 milyon avro ve Burak Yılmaz gibi önemli bir kazanç elde ettiler. Bugün Gökhan Ünal ve Burak Yılmaz'ı kıyaslamayız bile, düşünün bir yıl içinde gelinen noktayı.

Şimdi ise İstanbul B.B yolculuğu başlıyor, Gökhan Ünal bir çıkış yolu daha arayacak ve daha güzeli İstanbul'dan kopmayacak. Abdullah Avcı da diğer bir rehabilite hocasıdır, düşen yıldızları yeniden ayağa kaldırmayı sever. Onun da yarattığı bir İbrahim Akın mucizesı var ve Gökhan Ünal'da da aynısını deneyecek. Sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşıldı, demek hala Fenerbahçe'nin bu futbolcu adına bir umudu var ve kendisini görmek istiyor. Bu yüzden de ligin ikinci yarısında Gökhan Ünal'ın çıkış yakalamasını bekliyorum ama o eski günlere de bir daha ulaşması zor. Yaş da 28'e geldi, artık tecrübeli kıvamına gelen futbolculardan biri.

Merak ettiğim nokta ise Gökhan Ünal'ın kaymağı mı yenecek yoksa gidenin elinde mi patlayacak?

2 yorum:

  1. elde patladı bile gene patlar gene patlar

    YanıtlaSil
  2. ben en başından beri bu adamdan büyüklere hayır gelmez diyordum.. o nitekim topuz'la iyi bir ikiliydi.. alacaklar ikisini birden almalıydı.. olmadı.. fenerde buluştular ama bu kezde maya tutmadı.. umarım belediye'de iş yapar gökhan.. ne taraftarı var ne de hırpani bir tutum var kulüpte.. ligde gidebileceği en iyi yere gitti..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir