26 Şubat 2011 Cumartesi

NBA'deki Takas Manyaklığı #2

Kendi takımım olduğundan Pacers'la başlamam lazım. Üstelik takası da gerçekleştirememelerine rağmen. Vogel'le başlayan yeni bir dönem var ve OJ Mayo için de son dakikaya kadar uğraşmak ölü toprağının üzerlerinden atıldığının göstergesi. Eğer takas süresi yetseydi, neredeyse bedavaya OJ Mayo takıma katılmış olacaktı. Rotasyona baktığımızda OJ Mayo tarzında başka oyuncuları da görmek mümkün ve bu yüzden OJ Mayo takasının ne kadar doğru olduğunu tartışacaktık ama Pacers birşeyler yapmak istiyor. Bu yüzden de sezon sonunda yukarı sıralar adına önemli hamleler bekliyorum. Vogel'in Mourinho vari eylemleri var ve bana bile kaç yıl aradan sonra Pacers heyecanı geri geldi diyebilirim. Ayrıca Ömer Aşık'ı da istedi Pacers ama Bulls bu olaya pek sıcak bakmadı.

Semih Erden de Cavs yolunu tuttu. Boston gibi şampiyonluğun en güçlü adaylarından birinden, bir anda NBA sonuncusuna geçiş. Şu ana kadar Shaq ve Garnett gibi uzunlarda ne öğrendiyse kardır diyebilirim. Semih'in Cavs'da çok daha fazla süre ve kendini gösterme imkanı yakalayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Varejao'nun da yokluğunda üzerine büyük bir yük binecek ve en azından sene sonuna kadar iyi süreler alacak. Ama yakın zamanda play-off tecrübesi yaşama olasılığı yok, ayrıca kendisine de yol gösterici isimler olmayacak. Buna rağmen daha fazla süre alacak olması bir avantaj ama Semih'in Cavs'a geçişi, bizlere daha fazla Cavs maçı izleme durum getirirse bu hiç de iyi bir durum olmaz.

Boston'un yaşadığı değişim bununla da sınırlı değil. Jeff Green ve Nenad Krstiç'i, Kendrick Perkins ve Nate Robinson karşılığında Thunder'den aldılar. Thunder'in Perkins ile beraber çok sağlam bir hamle yaptığını söyleyeyim, bana göre Krstiç'den çok daha sağlam bir pivotları oldu. Boston için ise Jeff Green önemliydi, artık kenardan getirebilecekleri iyi bir kısa var. Marques Daniels'le de yolları ayırdıklarını ekleyelim. Thunder ayrıca D.J White ile Mo Patterson'u Charlotte Bobcats'a verdi ve karşılığında uzun oyuncusu Nazr Mohammed'ı aldı. Bu sayede de iyi bir pota altı rotasyonuna sahip oldular.

Gerald Wallace da Portland yolunu tutanlardan. Sakatlardan çok canı yanan Portland neredeyse bedavaya Gerald Wallace gibi bir oyuncuyu kadrosuna kattı. G.Wallace çok sevdiğim bir isimdir, oyunun her yönünde katkısı vardır. Oynadığı takımın bir numarası asla olamaz ama 2. veya 3. adam anlamında da büyük iş yapar. Charlotte Bobcats ise bu takas karşılığında Joel Pryzbilla'nın biten kontratı ile 2.tur draft hakkı aldı. Yani her açıdan yedikleri vurgun büyük ve Michael Jordan da ne kadar büyük efsane olursa olsun, çok kötü bir yönetici. Isiah Thomas 1, Jordan 2. Bu Jordan'ın ilk vukuatı da değil ayrıca.

Aaron Brooks'un da Suns yolunu tuttuğunu söyleyelim. Karşılığında da Goran Dragic ile 2011 birinci tur draft hakkı Rockets'e gitti. Bu sezonki Brooks'u düşününce Rockets'in bu adamdan kurtulması lazımdı ve bunu başardılar. Rockets'in bir diğer hamlesi de Hasheem Thabeet'i almak oldu. Shane Battier'ı Memphis'e gönderildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir