8 Şubat 2011 Salı

Zenke, Markaj Altında Kalınca

Bank Asya liginde kaliteden ziyade heyecandan bahsetmek mümkün. Takımlar arasında uçurum yok ve birbirine denk güçlerin olduğu bir ligde de puan farkları az oluyor. Tabii bu süreçte istikrar yakalayabilen ekip kopup gidebiliyor. Karabükspor'un da geçtiğimiz sezon farkı buydu, galibiyet istikrarını yakalamışlardı ve bir anda farkın çok büyüdüğünü gördük. Çünkü alt tarafta yer alan ekiplerin birbiriyle olan mücadelesi böyle bir farkı doğurdu. Bu sezon ise Karabükspor misali istikrar yakalayabilen bir ekip olmadığından zirve yarışı daha da keskin. Bu hafta lider olan takım iki maç tökezlese bir anda kendini 7. bile görebilir. Denizlispor'un bunu yaşadığını gördük. Liderle 7. arasında üç puanlık bir fark var ve liderin istatistiklerine baktığımızda mağlubiyet, beraberlik toplamı galibyetlerinden fazla.

Samsunspor da bu istikrarsız tablo içerisinde istikrar arayan ekiplerden ama onların da bu ligin şartlarına uygun bir yol izlediğini görüyoruz. 2'de 2 ile ikinci yarıya başlanmasına rağmen bir anda mağlubiyet gelebiliyor, üstelik kötü bir futbolla. Tabii bu kötü futbolda da berbat zeminin faktörünün büyük olduğunun altını çizelim. Pas oynamayı seven bir takımız ama bu zeminde pas oyunu oynamak, hızlı futbolcuları kullanmak güç. Rakibin bir de savunma anlayışının prensibi sertlik üzerineydi ve çok faullü oynadılar. Bu da organize olmayı engelledi.

Samsunspor'un avantajının savunması ve kondüsyonu olduğunu söylemiştik. İyi bir savunma hattı var ve zor gol yiyorlar. Bunun yanında da 0-0 veya 1-1 giden maçların son 20-25 dakikasından itibaren de maça ambargo koyabiliyorlar. Mersin maçında da bu yaşanabilirdi, ilk gol erken ve bu kadar basit yenmeseydi her ne kadar şartlar kötü olursa olsun maçın ivmesinin Samsunspor'a doğru döndü. Baskı da kuruldu ama Zenke'nin sıkı markaj altında kalmadı ve kanatların iyi kullanılamaması pozisyon anlamında verim getirmedi. Kanatlar işlemeyince de Billy Mehmet'in sahada tutmanın bir manası kalmadı, sonuçta kendi pozisyonunu üreten, şut tehditi olan bir futbolcu değil.

Noksan da burada ortaya çıkıyor zaten. Mutlaka bir 10 numara transferinin gerçekleşmesi gerektiğini söylemiştim, bu tip kritik anlarda atacağı bir pas veya şutla maçın bütün seyrini değiştirebilecek bir futbolcuya ihtiyaç vardı. Ceyhun Eriş veya Yusuf Şimşek gibi futbolculara Samsunspor'un da ihtiyacı vardı ama bu görev Zenke'nin sırtında gibi. Malesef Zenke de Necati Ateş tarzında bir forvet oyuncusu.

Yine de ligin dengesiz yapısı içerisinde hala konumumuz iyi. Orduspor'un berabera kalması çok büyük avantaj oldu ve liderle puan farkı sadece bir. Ama ardımızdaki takımlar da bize iyice yaklaşmış durumda, hemen ensemizde birçok takımı hissediyoruz. Bu yüzden gelecek hafta oynanacak Kartalspor maçının olmazsa olmaz bir önemi var.

Son olarak şunu da eklemek isterim. Süper Lig'e çıkılsa bile Hüseyin Kalpar'la yola devam edileceğini hiç sanmıyorum. Mutlaka bir değişim olacak ama bu konuyu ilerleyen haftalarda detaylandırırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir