4 Mart 2011 Cuma

Baros, Bayrak Adam Olur Mu Veya Oldu Mu?

Fotoğrafın espirisi güzel aslında ama buna binaen atılan bir başlık değil bu. Bayrak adamların benim için tanımı, yıllarını bi takıma vermiş ve uzun yıllar boyunca da kulüp için önemli işlerin altına imza atmış futbolculardır. Genelde bu futbolcuların yaş ortalaması da büyük olur aslında, hemen aklıma gelen ilk örnek Del Piero mesela. Ya da Puyol, Giggs, Scholes gibi isimler. Bizim de böyle futbolcularımız vardı aslında, Bülent Korkmaz buna en güzel örnek. Gelinen nokta da ise böyle bir futbolcuya sahip değiliz, takımın en eskisi Ayhan Akman. O da son maçta tepki yiyerek oyundan çıktı, bir daha da bu birlikteliğin sağlanacağını düşünmüyorum. Zaten sezon sonunda da Larissa'ya gidecek. Malum askerlik falan, kendisi Tümer Metin'in izinde.

Galatasaray'ın şu anki tablosunda da bu tip bir bayrak oyuncuya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ağabeylikse ağabeylik bunun adı, farketmez. Böyle bir isme ihtiyaç var. Saha kenarında da var, saha içerisinde de var. Galatasaray'ın malesef lider bir futbolcusu yok, ateşleyici isimlerinin ise geleceği belli değil. Kewell ve Neill'in sezon sonunda ne yapacağını bilmiyoruz, kadroya bakınca da yerli futbolcular içerisinde bu standartlara uygun bir futbolcumuz yok. Buna Arda Turan da dahil, geçen sene futbolu bırakmasaydı da bu sezonda da devam etmiş olsaydı Emre Aşık'ta dahil olmuş olacaktı. Bizim aradığımız farklı bir isim ama Servet Çetin'in bile kaptan olduğunu görmek mümkün olmaya başladı, ilginç bir durumdayız gerçekten.

İbrahim Üzülmez'den sonra Guti'yi kaptan yapmak akıllı bir hamleydi. Tecrübe anlamında Guti çok mühim bir isim, ateşleyici anlamında da Quaresma. Hadi kaptanlığı bir yana bıraktım, bizde de ateşleyici anlamda Baros'un önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Onun olmadığında yaşanan sıkıntı sadece gol yollarında yaşanan sıkıntıdan ibaret değil, çok daha farklı şeyler eksiliyor Baros olmadığında. Gerçi eleştiriler de gelmeye başladı, Stancu geldi diye Baros'un iyileştiğini söyleyenler bir yana Baros'un tribünlere şirin görünmek için bu hareketler içerisinde olduğunu düşünenlerde var.

Oysa ben şu 3 sene içerisinde Baros'un Galatasaray için bayrak adam olma kıvamına girdiğini düşünenlerdenim, o artık olmazsa olmazdan öte olmazsa olmaz. Yukarıda dediğim gibi o yokken çekilen sıkıntı gol yollarında yaşananlardan öte. Son sakatlığının da neden olduğunu unutmayın, bazı futbolcular ruhlar alemindeyken Baros, Rijkaard gitmesin diye bir yerlerini yırtıyordu ve kaçınılmaz son da gerçekleşti. Belki Rijkaard'ı kurtarmaya gücü yetmedi ama bizler için değerini kat ve kat daha arttırmış oldu.

1 yorum:

  1. 3sezondur bizde ve golcülük görevini laiki ile yerine getiriyor. 62 golü var galiba.

    sakatlık belaları olmadan bir sezonu adam gibi tamamlasa daha verimli olacak. Lakin Baros çoktan bayrak adam oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir