29 Temmuz 2011 Cuma

Tek Çelişmeyenin Karabükspor Olduğu Bir Çelişki

Emenike'nin gidişine yönelik iki tane basit soru sorulabilir. Fenerbahçe bu işten zararlı mı çıktı yoksa herhangi bir zararı yok mu. Aslında yaşanan kaos ortamına ve fiyat dengesine baktığımızda zarar yokmuş gibi görünebilir. Neticede hiç oynatmadığın bir futbolcudan 1 milyon avro kazançısın. Üstelik transfer gerçekleştiğinde ödenen bonservis anlamında büyük eleştiriler aldığın bir transfer olmuştu bu.

İkinci seçenek ise zararın büyük olduğu. Sonuçta Emenike genç bir futbolcu ve senin bu futbolcu üzerindeki yatırımın büyüktü, beklentilerin fazlaydı. Yeni sezona yönelik umut beslerken bir anda yıldız misali kayıyor elinden futbolcun, buna da yapabileceğin birşey yok.

Dediğim gibi Emenike genç bir futbolcu, yabancı bir futbolcu. Bu yaşananları kaldırabilmesi, sanki birşey olmamış gibisinden Fenerbahçe formasıyla futbola odaklanması zordu. Şu ortamda herhangi bir Fenerbahçe futbolcusunun futbola odaklanması zorken, Emenike'nin imkansızdı. Bu yüzden de Emenike'nin satılması, üstelik bu transferden mali açıdan zarar görülmemesi önemli bir durum bana göre.

Şimdi o Emenike, Rusya'da harika işler yapabilir. Orada da beklentiler büyük olacak, 10 milyon avro gibi bir bonservis var. Yani var birşeyler bu adamda. Fenerbahçe, 7+2 milyon avro gibi bir rakamı gözden çıkarırken düşünüyormuş bunları. Hiç oynamamış bir futbolcunun 10 milyon avro ettiği bir ortamda, Fenerbahçe formasıyla {Şampiyonlar Ligi'ni de hesaplayarak} bir sezon geçirmiş Emenike'nin daha fazla edebilmesi hayal olmayacaktı. Ayrıca Emenike'nin yerine de şu an bir transfer gerekecek ama ortadaki kaos ortamı yabancı transfer yapmayı engelliyor. Böyle de bakınca zarar çok büyük.

Her açıdan bir çelişki denizi var yani. Ne dersek diyelim bu çelişkinin içerisinden çıkmak zor. Tek çelişmeyen nokta ise şu. Bu işten Karabükspor'un büyük kazanç sağladığı. Bir anda 7 milyon avro denilen bonservisin üzerine 2 daha koy. 9 milyon avro'luk büyük yatırım. 300 bin avro karşılığı hem de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir