29 Temmuz 2011 Cuma

Ve Agüero Transfer Olur

En güzel ayrılıklar, dostane ayrılıklardır. Her iki tarafın da memnun kaldığı, içlerinde hala karşılıklı sevgi barındıran güzel ayrılıklar. Buradan çıkan sonuç şu, bir yere giderken o bıraktığın kapı günün birinde sana yine açılabilmeli.

Agüero, o kapıları sonuna kadar kapattı. Atletico Madrid'den Manchester City'e transfer olması mesele değil. Atletico Madrid ayarındaki bütün kulüpler ister, futbolcularına Manchester City gibi bir para babasının talip olmasını. Mesela ben de isterim gelsinler Galatasaray'dan 1-2 futbolcuya talip olsunlar. Çünkü ederinin üstünde para verir bu takım, bir bakıma acımaz paraya. O para da senin için çok mühimdir.

Atletico Madrid de ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyor. Bu yüzden de talip olunan futbolcularını da gözden çıkarabiliyor. Ujfalusi bunlardan biriydi, hatta Reyes de Forlan da. Ama bu ikili takımdan ayrılmak istemedi, ya da beklediği teklifi alamadı. Eğer o teklifi alabilselerdi belki de bugün Türkiye sularında yüzüyorlardı, bilemeyiz. Şunu ise söyleyebiliriz, bu iki futbolcu ayrılsa bile arkalarında onlara alkış tutacak bir Atletico Madrid taraftarı olacaktı. Özellikle de Forlan için.

Agüero ise bu takımın en büyük yıldızıydı, bu tartışılmaz. Hatta bundan seneler önce Messi ile yakın seviyelerde geziyorken, Messi'nin hızlı yükselişini ve bir numara olmasını ama Agüero'nun yerinde saymasını izledik. Yine de o yerinde saymış hali bile 45 milyon avro ediyor bu adamın. Böyle bir yetenek, inanılmaz bir gol sanatçısı bu adam. Atletico Madrid forması altında da harika işler yaptı, müthiş goller attı, başarılar kazandı ama yıllarını verdiği takıma da ihanet etti. İhanet ise transfer olmasından öte açıklamalarından kaynaklı. Sanki Madrid günleri işkence ile geçmiş, cehennemden cennete sayılan günler misali akmış zaman gibi söylemleri oldu Agüero'nun. Böyle de olunca nefret beraberinde gelir, bu taraftar Agüero'yu asla iyi hatırlamaz.

Agüero'nun İngiltere'de neler yapacağı da merak konusu. Ben onun o lige uygun bir futbolcu olduğunu hiç düşünmedim, özellikle de Manchester City'e. Manchester City, yıldız futbolcuları öğütmeyi seven bir takım. Özellikle de forvet dediğimiz yıldızları. Tevez ise o yıldız isimler arasından parlayandı ama o da psikolojik sorunlar içerisinde, ilginç ayrılık hikayeleri yazıyor. Bu ayrılık hikayelerinin üzerine geldi Agüero zaten ama Tevez'in boşluğunu doldurmak kolay olmaz. Benzer özellikli ama bir o kadar da aykırı iki futbolcu. Bir arada oynama imkanları dolsa belki iyi bir Arjantin düeti izlerdik ama Tevez gider diyorsak Agüero'nun da böyle bir takımın gol yükünü nasıl çekeceği merak konusu.

45 milyon avro kolay harcanır ama mutlaka karşılığı beklenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir