14 Ocak 2012 Cumartesi

Bu Şartlarda ''Ronaldinho'' Olmaz

Benim açımdan bunun tartışması yok, faal olarak hala futbol oynayan isimler içerisinde en çok sevdiğim futbolcudur Ronaldinho. Şunu da söyleyeyim, ben Ronaldinho'nun Galatasaray'a gelme ihtimalini sevmedim ama Ronaldinho'nun birgün Galatasaray forması giyme ihtimali beni çıldırtır, müthiş bir duyguya sokar. Ne bileyim, sezon başında böyle bir haber duysaydım ya da önceki 1-2 sezonda Ronaldinho ile uyur, Ronaldinho ile uyanırdım ama artık değiştim.

3. Fatih Terim döneminden sonra sanki akılcılık akımı başladı, en azından bende. Daha mantıksal düşünmeyi öğrendim ya da Terim'e duyduğum aşırı güven beni bu akıma yönlendirdi. Bu dönemde Terim akılcı işler yapıyor, bu çok net.

İşi Ronaldinho'ya bağlamak gerekirse, şu dönemde Ronaldinho'nun bize en yakın olduğu zamanları yaşıyoruz. Normal şartlarda benim bunun heyecanını duymam gerekir ama dedim ya akılcılık akımı var diye, o akılcılık akımı da Ronaldinho'nun mevcut şartlarda ne kötü bir hamle olacağının göstergesidir. Ha deyince reddedebileceğiniz bir isim değil elbette, üzerine düşünmek gerekiyor ama 5.5 milyon avro yıllık, 3 yıllık sözleşme, 7-8 milyon avro bonservis ve futbolcunun da yaşı 32. Artı olarak şu var, pozisyon ihtiyacı anlamında Ronaldinho'ya ihtiyaç yok. Gittiği her yerde faydasını sağlayacağına elbette eminim ama bu transfer kesinlikle vitrin transferi olur, şov hamlesidir ve şu aşamada o şov ne kadar gereklidir tartışılmaz bile, gereksiz yani.

Bunu ben söylüyorsam, herkes böyle düşünür. Ronaldinho'yu benim kadar çok seven bir futbolsever az bulunur çünkü.

Bizim yapmamız gereken hamle yine kanat rotasyonuna yönelik, Shaqiri tarzında bir futbolcu. Yani geleceği garanti altına almamız lazım, kısa vadeli görünen ama uzun vadede atacağımız bir adım. Terim'in de zaten istediği bu yönde, Ronaldinho'yu veto edecektir buna eminim ve kimse alınamazsa eğer iş kısa vadeli bir Keita çözümüne iner en fazla. Bu da şov isteyen taraftarlar için yeterli bir hamle olur aslında, heyecansa bu da heyecan ama Xherdan Shaqiri, Matias Suarez ve Guillaume Gillet gibi isimler asıl rotamız. Bu hamleler asıl çağ atlatacak adımlardır, yeni doğan bu akılcılık akımının da en güzel örnekleri elbette.

3 yorum:

  1. Sadece Allah korusun diyorum. Şu takımın bütünlüğünü, dengelerini bozacak böyle bi transferi gerçekleştireni tarih affetmez. Ağır mı konuşuyorum? Evet ama 32 yaşında başarıya doymuş bi adama bu kadar paraları verip alıp getirmek çok büyük bir hata olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. sana fazlasıyla hak veriyorum..hatta akılcılık konusunu daha önce düşünmemiştim,bu gözle takip edeceğim sayende teşekkür ederim..yalnız o kadar balon , o kadar cahilce yapılan transferler gördük ki hala inanasım gelmiyor shakiri ve onun türü transferlere..umuyorum dediğin konular istikrar kazanır Ünal Aysal sayesinde

    YanıtlaSil
  3. Katiliyorum. Su durumda takim zaten bir momentum kazanmis, psikolojik olarak dusuk bir durumda degiliz, boylesi sova yonelik bir transfere luzum yok. Ikincisi, Hagi'yle karsilastiranlar var ki akillara zarar. Bu adam herseyi kazanmis, Hagi gibi degil. Motivasyonu nedir? GS bugun Uefa'da finale dogru gidiyor olsa bu adam canini disine takar mi? Ha yararli olur mu, tabi ki olur. Ama bu paraya, bu riski almaya degmeyecegini dusunuyorum, henuz ihtiyac olan bolgelere adam alinamamisken.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir