21 Mart 2012 Çarşamba

Galatasaray 0-1 Sivasspor / Elde Kalan Lig

Fatih Terim'in kupa alışkanlığı vardır, yani oynadığı her kupayı kazanmak ister. Hazırlık turnuvası olsa bile bu durum değişmez, o kupa kazanılmak için oynanır. Bu yüzden de ''lige odaklanalım, kupa önemli değil'' geyiklerini şimdiden bırakmak lazım. Bu takım robot değil, her maçını kazanamaz, Real Madrid ve Barcelona dahi maç kaybediyorken Galatasaray'ı bu kadar üst düzeye yerleştirmek {Türkiye düzeyinde} ne kadar doğrudur bilinmez ama ikinci yarıdaki kötü futbol, rotasyonun getirdiği kötü etki ve kupanın da 2005 yılından bu yana kazanılamaması, finali dahi görememek bu geçen yıllarda sorulması gereken sorular.

Bir de şu var tabii, ne kadar kötü oynarsanız oynayın futbolun size ne getireceğini bilemezsiniz. Son pozisyon penaltıydı, bu çok net ama hakem katli yaşanmıştır bu maçta, bunun da altını çizmeli. Ama genel olarak {özellikle de ikinci yarıdaki futbolla} turu Sivasspor haketti diyebilirim, tebrik etmek lazım kendilerini.

Yukarıda da söylediğim gibi, Galatasaray'ın rotasyon yapmaya imkanı yok. Bu kendini çok açık belli etti ve bazı futbolcuların da neden gelecek sezon olmaması gerektiği sorusuna cevapları da almış olduk. Baros, Sabri Sarıoğlu, Riera, Sercan Yıldırım gibi isimler mesela. Sercan Yıldırım üzerinden gidersek yanılgım çok büyük oldu, bunu da itiraf etmiş olayım ama Baros'un geldiği şu nokta {yine 2-3 gol atsa bir anda kral ilan edilebilir, altını çizelim}, Riera'nın bir türlü istenilen düzeye gelememesi ve rotasyonda bana göre Aydın Yılmaz'ın da gerisine düşmesi, Sabri Sarıoğlu'nun sakatlık döneminin ardından geldiği şu nokta üzüntü verici.

Sahaya çıkan 11'e baktığımızda oldukça ofansif bir yapı vardı aslında. Selçuk İnan & Engin Baytar orta sahası daha öncede denenmiş, başlarda iyi gitmesine rağmen ilerleyen maçlarda uygulandığında bazı sıkıntılar yaşanmıştı, bu maçta da yaşandı aslında. Melo'nun rolü büyük, özellikle de defansif kurgunun içerisinde. Yine de oyuna etkili başlayan, ilk yarıyı domine eden taraf Galatasaray oldu. Selçuk İnan'ın aldığı sorumluluk neticesinde onun organize ettiği ataklarda pozisyonlar da yakaladık, Terim'in de dediği gibi rakibe ilk şutlarını 43. dakikada attırdık ama o gol gelmedi işte, devamında da yapı oldukça sarsıldı.

Çünkü Sivasspor hücum oynamayı seven bir takım. Kurdukları üçlü orta sahayla zaman ilerledikçe oyunu bu sefer onlar domine etmeye başladı, Selçuk İnan'ı iyi kitlediler ve Aydın Yılmaz'ın sakatlanıp çıkması, Riera ve Sabri Sarıoğlu'nun kayıp performansları neticesinde de organizasyon gücü sıfıra inen bir Galatasaray vardı. Sivasspor ise hızlı oynamaya başladı, Galatasaray her geçen dakika biraz daha öne çıktı ve risk aldı derken Eneramo'nun hücumda tuttuğu toplar ve fizik avantajı, Erman Kılıç'ın da dikine koşularıyla Galatasaray savunması çok sıkıntı yaşadı ve pozisyonlar verdi. Pedriel hamlesiyle de zaten iyiden iyiye Sivasspor hücumunu ilerletti ve turu da kazanmış oldu.

Gaziantepspor yenilgisi misali bu maçın da bize verdiği bazı mesajlar var ama dediğim gibi, rotasyonu kaldıramıyor bu takım. 13-14 futbolcuyla yoluna devam ediyor ve bu kadro derinliği daha da sıkışık bir fikstürde bizi iyiden iyiye sıkıntıya sokabilirdi ama Avrupa'nın olmaması, şimdi de kupadan elenmek derken bu açıdan sıkıntı yaşamayız. Gerçi sakatlıklardan da çok çekmememiz bir diğer avantajdı ama şimdi Elmander'in Trabzonspor karşısında olmayacağı da açıklandı. Bakalım neler olacak...

2 yorum:

  1. Sercan yıldırım'ı aldıgımızda bı anlam verememiştim zaten.Bursasporun şampiyon oldugu sene takımın as forveti olan sercan o seneyi 24 maç 4 gol,ertesi sezonu 22 maç 7 gol ile bitirmiş.Tamam yaşı genç ve sadece süratli bir oyuncu ama en önemli özelligi olan süratini bile top sürmeyle geliştirememiş bir oyuncu ve verilen 3 milyon € gibi bir para var.Böyle oyunculara defalarca yatırım yapmış ve sonuç alamamış bir klüp olarak sırf 'genç oyuncu' adı altında galatasaray potansiyeline erişememiş oyuncuları takıma toplamak gereksiz bir kumardır.

    YanıtlaSil
  2. Aslında Sercan için santrafor demek biraz yanlış olur. Onun en belirgin özelliği sürati. O yüzden daha çok iç kanatlarda etkili olacağını düşünüyorum. Eğer PES oynayanlar varsa bilirler daha çok SWF tarzı belki biraz İF.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir