11 Haziran 2012 Pazartesi

Etik...

Etik bir transfer hikayesi. Hem Bobo hem de Kayserispor açısından. Mersin İdman Yurdu ile tam anlaştı, bu iş derken bir anda gelen ters kontra sonrasında Bobo'nun Kayserispor'la sözleşme imzalamak üzere olduğunu öğreniyoruz, belki de imzalamıştır şu saatlerde.

Bu transfer döngüsünün ötesinde şunu söyleyeyim, Bobo hangi Anadolu takımına giderse gitsin çok değerli bir alternatif olur. Güzel bir transfer yani, Mersin İdman Yurdu açısından da güzeldi, Kayserispor açısından da doğru bir alternatif. Size ne vereceğini kestirdiğiniz bir isim, üstelik bonservisi yok, Türkiye'yi iyi bilen yani kumar olmayacak bir yabancı. Kayserispor'un da son zamanlarda forvetten yana bir sıkıntısı oluyor, Bobo bu anlamda ilaç olur.

Ama dediğim gibi, etik bir transfer hikayesi. Galatasaray'a etik dersi verirken böyle bir hareket yapmak. Ne kadar başarılı bir yönetici olursa olsun, sevmiyorum Süleyman Hurma'yı. Yaptıkları adil değil. 10 dakika içerisinde Fenerbahçe'ye futbolcu satması, Galatasaray'a ise yaşattığı tüm zorluklar. Ali Turan konusunda yaşananlar, biliyorsunuz bizler bosman kuralını bu transferle birlikte öğrendik ama yaşananları hatırlayın.

Diyecek fazla birşey yok. Galatasaray'a etik dersi vermeden bunları yapsan neyse ama söyledikleri ile icraatlar birbirini tutmayınca sıkıntı doğuyor haliyle...

9 yorum:

  1. Serbest olan bir futbolcu ile bir kulübe bağlılığı olan bir futbolcu arasında nasıl karşılaştırma yapabiliyorsun ki?

    Hurma ilginç bir adam ama Bobo olayını farklı yerlere bağlamak saçma. Bu işte etik aramak daha fazla saçma. Serbest olan bir futbolcu var. Hem Mersin hem Kayseri şartlarını sunmuş. Olayı dillendirmeyen ve daha iyi şartlar sunan Kayseri olayı bitirmiş.

    Sırsf bazı konulardan dolayı etik edebiyatı yapmanın lüzumu yok.

    YanıtlaSil
  2. Farketmiyor, etik mevzusu sadece bir konu üzerinden doğmuyor. Amrabat mevzusunda konuşmuştum zaten, Bobo mevzusu başka. Neyse diyeyim, benim için farkeden bir durum yok...

    YanıtlaSil
  3. Troisi'yi gençlerbirlğinden gaspeden,moritz'isene içinde ayartıp kasımpaşanın düşmesinde payı olan,mersinle anlaşan bobo'nun aklını çelen Hurmaspor(kayseri) etikten metikten bahsedip laf salatası yapıyor..

    YanıtlaSil
  4. Eğer Kayserispor Amrabat konusunda böyle bir tutum göstermiş olmasaydı bu transferde hiçbir şekilde eleştirilmeyecekti. Madem etik ile ilgili bu kadar söz söylüyorsun, yaptıklarınla da bunları desteklemen lazım.

    YanıtlaSil
  5. bobo da 6aydır kayseri ile görüşüyorum diyor mr.sportif cümleler buna ne demeli.yazılarını seviyorum bakış açını seviyorum ama bazı konulardaki önyargılı yaklaşım sana yakışmıyor..

    YanıtlaSil
  6. Bu konu hakkındaki görüşüm açık. Yanlış anlaşılmasın, Kayserispor'la asla sorunum olamaz ama Kayserispor'u yönetenlerle fazlasıyla var. Bir yorum daha getirmeyeceğim, etik dersi verilmesin yeter.

    YanıtlaSil
  7. Kayseriyi savunmaya çalışanlara şaşıyorum..

    Ali turan'da bir yaygara koparttılar..FB şakşakçısı basınında gazıyla herkes GS'ye yüklendi..Transfer Kurallarını bilmedikleri ortaya çıktı..hepsi birden döt oldu..

    Sonra kalktılar troisi'yi aynı şekilde kendileri aldılar sesleri solukları çıkmadı..yetmedi moritz'i ayarttılar gene sesleri solukları çıkmadı..

    galatasaray kayseri satmayı düşünürse amrabat ile ilgilenebiliriz dedi..etik metik parçalamaya başladılar..Sonra klüp açıklama yaptı kayseri satmadıkça ilgilenmeyiz zaten diye..

    baktılar satamıyolar..bu sefer klüp başkanı çıktı atıp tutmaya başladı..

    Klasik süleyman hurma adındaki şahsiyetten KARAKTER( ??? )ine uygun hareketlerde hemen peşine geldi..

    Zamanında kendi taraftarına at hırsızı diyen adam..istanbul sokaklarını gökhan ünal ile mehmet topuzu satmıcaaaazzzz afişleri ile donatıp 1 ay sonra satan bir klüp başkanı..

    Sırf fahiş fiyata topçu satmak için uygulanan bok at izi kalsın taktiği..bide bunu savunan tipler var..

    YanıtlaSil
  8. yahu tamam ali turan moritz cart curt hepsine katılıyorum.ki gözleri dolar sembolü olmuş bu adamları da savunacak değilim ancak sözleşmesi devam eden bir oyuncu için kayseri ile görüşmeden oyuncu ile görüşmek nedir?bunun nesini savunuyorsunuz?mantıksız mısınız?adam galatasaraya gitmek istiyorum diyor.e bu herif galatasarayla görüşmüş olmasa bunu istemez di mi.kayseriye gelen bir teklif de olmadığına göre bu saçmalıktır.hala ali turan moritz diye eskiye dayanarak neyin savunmasını yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım gitti.umarım alırsınız şu amrabatı ve bir işinize yaramaz da kopardığınız yaygara ile kalırsınız.sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  9. Nasıl teklif verilmedi ya, geçen sezonun devre arasında verildi bu teklif, Amrabat da Galatasaray ilgisini biliyor. Kendi dediğine göre de futbolcuya sözler verilmiş, o da bunu dile getiriyor. Ki Amrabat'ı çok isteyen biri değilim, Amrabat gibi 100 tanesini bulur Galatasaray ve Amrabat bu kadar yaygara koparmasına rağmen yarın Fenerbahçe istese onu rahatlıkl gider, öyle biri olduğunu biliyorum. Ama Kayserispor'un transferde izlediği süreçler adil değil, etik hiç değil, hele ki etik dersi verince de durum komik oluyor. Galatasaray ilgisini gören isim gelmek istiyorum der, CL var işin ucunda, para var. Karakter meselesi bu, Amrabat kapılır bunlara, başkası kapılmaz o mevzu ayrı ama Ali Turan konusundan gelinen bu süreç çok komik :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir