28 Temmuz 2012 Cumartesi

Başbakan Shevchenko

Ben yanlış hatırlıyor olabilirim ama Shevchenko çok önceden futbolu bırakacağını dile getirmişti sanki. Euro 2012 sonrasında futbolu bırakacağını açıklamıştı diye hatırlıyorum, hatta öncesinde de gelecek planını dahi açıklamış ve Chelsea'nın antrenör ekibine katılması bekleniyordu. Benim hatırladığım buydu ama kariyerini bu yönde ilerletmedi.

Ukrayna gruptan çıkamadı belki ama onlar adına da hayal kırıklığı oldu diyemeyiz aslında. Hatta ilk maçta aldıkları galibiyet, Sheva'nın da bu maçta 2 gol atması bir anda nostalji kuşağını gözler önüne sermişti ama turnuvanın devamı Ukrayna'nın istediği gibi gitmedi ve ülkelerinde düzenlenen şampiyonada gruptan çıkamadılar. Sheva da ilk maçta gösterdiği parıldamanın ardından diğer iki maçta piyasada yok gibiydi.

Yaşı malum, sezon içerisinde de uzun sakatlıklar geçirmişti derken onun turnuvadaki varlığı tecrübeden ziyade daha çok Ukrayna'nın turnuvadaki vitrini misali bir görüntüydü, o da bunu sonuna kadar yansıttı bizlere.

Sheva, resmi olarak futbolu bıraktığını ise bugün açıkladı. Futbolu bıraktığını ve siyasete doğru yol alacağını söylemiş. Hakan Şükür vari bir hareket yaptı yani. Futbolu bırakmasının ardından o da televizyonlarda yorumculuk denemiş, teknik direktörlük kariyerine atılmadan siyasete geçmişti. Gerçi milletvekili seçildikten sonra da yorumculuk hayatına devam etti Hakan Şükür, Sheva da bunu örnek almış olabilir ve hem milletvekili olurum, hem de televizyonlarda Shakhtar & Dinamo Kiev tekelinde devam eden Ukrayna Ligi'ni yorumlarım demiş olabilir.

Gönül ister, Shevchenko Milan efsanesi olarak bıraksaydı futbolu. Dinamo Kiev formasıyla atıldığı bu futbol arenasında, Milan formasıyla efsane oldu, hatta bir dönemin en iyi forveti oydu bile diyebiliriz. Sonrasında büyük bir maddiyat transferi, Chelsea günleri derken yaşanan büyük hayal kırıklığı sonrasında Milan'a geri dönüş. Mourinho'nun nadir görünen kötü transferlerinden biridir Sheva, bunu da not düşelim.

Her bu tip geri dönüşün ardından da bir geri dönüş daha yaşanır derken Dinamo Kiev'e geri döndü ve futbol hayatını başladığı yerde noktalamış oldu. Umarım ileride spor bakanı, başbakan falan olur, onun için edebileceğimiz en büyük temenni budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir