28 Temmuz 2012 Cumartesi

Devşirme, Devşirmeye Elendi

Melek Hu'nun ilk turda elenmesi benim adıma hayal kırıklığı oldu. Pekin 2008'de büyük bir sürpriz yaparak üçüncü tura kadar yükselmişti ve 19 yaşındaydı henüz. Badmilton'da Neslihan Yiğit'in ilk turu geçmesine sevindik bugün mesela. O da çok genç bir yaşta ve badmiltonda da ilk defa Olimpiyat kotası alabildik. 2008'de de Melek Hu'nun durumu aynı hesaptı ve ülkemizi bu anlamda başarıyla temsil etmişti.

Londra 2012'de yaşadığı ise hayal kırıklığı. Elindeki maçı verdi bugün. İki kere maç sayısı atmasına rağmen bunda başarılı olamadı, rakibi o seti aldı ve bir sonraki seti de kazanarak Melek Hu'yu ilk turda evine göndermiş oldu. Daha iyisini bekliyordum ben. Bu onun ikinci Olimpiyatı ve dört yaş daha olgun ama oluyor bu tip şeyler, önümüzdeki yıllar umarım daha iyisi olur. İlk ve son hayal kırıklığımız olmayacak bu durum.

İşin ilginci şu ama. Masa tenisinin kalbi Çin'de atar bildiğiniz gibi. Çin, masa tenisinde madalyaları süpürür, yine izleyeceğiz bunu ama her ülkenin neredeyse Çinli bir devşirmesi var. Melek Hu'nun da kaybettiği Kanadalı rakibi Shi Jia Zhuang, yani bir Çinli sporcu. Bu durumda da devşirme, devşirmeye kaybetmiş oluyor ve kazananın Çin olduğu tekrar onaylanıyor. Bakalım Bora Vang neler yapacak, o da masa tenisindeki ikinci sporcumuz ve yine bir Çinli devşirme...

2 yorum:

  1. bana tuhaf geliyor bunlar gercekten güzel deyinmişsin..türkiye kanada maçında 2 çinli oynuyor..tamam Türk vatandaşlıgını istediyse ve hakettiyse verilsin ama heyecan olmuyor bende fazla...mesela gürcan mıngırda daha cok heyecan oluyorum Türkiye diye...Kafatascılık değil bu öz hissetme meselesi...kenboi arıkan,elvan abeylegesse,bora vang,melek hu gibi sporcular tamam yarıssınlar desteklerim ama heyecan bi türlü alamıyorum nedense...

    YanıtlaSil
  2. Melek Hu ya da Bora Vang. Okurken bile komik geliyor. Mesele şu ki Elvan'da da Melek'de de o dalda sporcu yetiştiremediğiniz zaman devşirmeye gidiyorsunuz. Mesela Mehmet Aurelio da aynısıydı. Türkiye'de o mevkide oyuncu yetiştirilemediğine (milli takım düzeyinde) karar verildi ki milli forma verildi ona. Ama olimpiyat sporlarına biraz daha farklı bakmak lazım. Mesela Melek Hu'ya kadar masa tenisinde sporcumuz yok varsa da adını bilen yok. Tamam devşirme adamları getiriyorsun sporun adını duyuruyorsun 2 olimpiyata katılıyorsun ama 2016'da olimpiyatlarda Melek Hu ile beraber atıyorum Ayşe Kadirli değil de Selma Xang oynarsa o zaman sıkıntı var işte. Atletizmde bunu nispeten aştık zira Süreyya ve Elvan'lı furyadan sonra artık yerli atlet yetiştirebiliyoruz ve devşirmeye ihtiyacımız kalmıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir