28 Temmuz 2012 Cumartesi

Bizler 16 Yaşındayken Ne Yapardık?

16 yaşımdan bu yana 9 yıl geçmiş, ben ne yaptığımı hatırlamıyorum ama tek bildiğim bu tarzda hayallerin bile yanından geçemeyeceğim. Bazen kendimi Galatasaray forması giyerken, Bolt'la 100 metre finalinde kapışırken gibi hayal dünyam vardır ama 16 yaşındayken farklı bir dünya içerisindeydim.

Ye Shiwen ise 16 yaşında kadınlar 400 metre bireysel karışıkta hem Olimpiyat altını kazanmasının yanında, hem de Dünya ve Olimpiyat rekorunu kırdı. Üstelik ucu ucuna değil, hayli hayli kırılmış bir rekor. Çin'in 2008 Pekin için yaptığı sportif atılımının geldiği son nokta budur. 16 yaşında Ye Shiwen bu noktadaysa, bundan yıllar sonra ulaşacağı noktayı siz tahmin edin.

Yüzmede asıl beklediğimiz yarış ise erkekler 400 metre bireysel karışıktı. Phelps'in ucu ucuna seçme serisinden finale uzandığını unutmayalım. Yıllar Phelps'i çok geriye götürdü ve o yıllar da en azından benim için, Phelps sempatisinin yerini antipatiye taşıdı. Bu da forza Lochte dedirtti bana.

Benim beklentim, Lochte'nin Dünya rekorunu kırması, rahat bir birincilik kazanması ve Phelps'in de madalya dışında kalmasıydı. 3 beklentimden 2'si gerçekleşti. Lochte rahat bir yarış kazandı, Olimpiyat rekorunu kırdı ve büyük efsane Ian Thorpe'nin rekorlarından biri daha tarih oldu ama Dünya rekorunun 0.07 gerisinde kaldı sadece. Bu da kırılır tabii 1-2 yıla. Phelps ise Londra 2012'deki ilk finalinde tehlike çanlarını çalıyor, onun adına oldukça umutsuzum.

Ayrıca şunu da söyleyelim, her yüzme şampiyonasının olmazsa olmazı seri gelen rekorlardır. Henüz ilk gündeyiz ama yüzmede birçok Olimpiyat rekoru geldi, ayrıca bir de Dünya rekorumuz var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir