9 Ağustos 2012 Perşembe

Galatasaray 1-0 Fiorentina, Süper Kupa'nın Provası

Fatih Terim'in eski Fiorentina geçmişi falan bir yana, bu maçı asıl özel kılan unsur Fenerbahçe maçının provası olmasından ötürüdür. Bu yüzden de diğer hazırlık maçlarına oranla bu maçı çok daha fazla ciddiye aldık diyebilirim ve sahaya çıkan 11'de, ikinci yarının hemen başında gelen Umut Bulut değişikliği de Fenerbahçe maçının bir provasıydı.

Burak Yılmaz ve Ujfalusi cezalılar, Fenerbahçe karşısında olmayacaklar. Bu yüzden Dany ve Semih Kaya uyumunu görmek, Burak Yılmaz yerine Necati Ateş mi yoksa Umut Bulut mu ve Melo'nun yokluğunda Selçuk İnan'ın partneri kim olacak. Fiorentina maçında sorulan sorular bunlar oldu.

Bildiğimiz Galatasaray sistemini yine izledik. Kanatlardan ziyade merkezden hücum etmeye odaklı, mücadele eden, savunmayı önde başlatan bir yapı. Sakatlıktan dönmesine rağmen Elmander hala bildiğimiz gibi, ilk yarıda müthiş mücadele etti ve Galatasaray'ı hücumda tutan unsurdu.

Ben Hamit Altıntop'u orta sahanın göbeğinde oynar diye bekliyordum ama Engin Baytar'ı izledik. Aslında bu maçta genel olarak, özellikle de ilk yarıda Melo aranmadı. Orta saha o mücadelesini gösterdi çünkü ama Melo'nun yokluğu Selçuk İnan'ı verimli kılmıyor. Selçuk İnan çok fazla geri gelip, top dağıtmaya çalışınca onun hücumdaki etkisini, skorer yönünü göremiyoruz.

Engin Baytar'ın oyundan çıkıp, Amrabat'ın oyuna girmesiyle birlikte farklı bir Galatasaray'ı izlemeyi umut ettim ama Amrabat, birkaç gündür takımla çalışıyor ve uyumu sıfır. Mücadele olarak takımın içerisinde kaldı ama onun oyuna girmesi bize farklı birşeyi gösterdi. O an, Terim Emre Çolak'ı orta sahanın göbeğine çekti ve Emre Çolak orada da verimli oldu. Hazırlık kampının bir numaralı kazananı gibi Emre Çolak, görüntüsü hazır ve geçtiğimiz sezonun üstüne koyduğu açık.

Necati Ateş, Umut Bulut tercihinde de benim gözlemim Umut Bulut'dan yana. Umut Bulut, her an pozisyonun içerisinde yer alan bir isim. Elmander'le tarzları aynı olmasına rağmen, bu iki isim yan yana kullanıldığında da çok verimli olabilir. Bunu ikinci yarıda göremedik gerçi, Elmander çok uzun oyunda kalmadı ve sık oyuncu değişiklikleri yaşandı ama Fenerbahçe karşısında tercih bu yönde olur.

Maçın son 15 dakikasında ise mutlak Fiorentina üstünlüğü oldu. Bunun da nedeni, oyuncu değişiklikleriyle birlikte defansif kurgudaki futbolcu sayısının azlığıydı. Bir anda, Yekta - Aydın Yılmaz - Culio ve Amrabat'tan oluşan bir orta saha düzeni, bir de sol bek Riera sahada oldu ve bu da Fiorentina'yı oyun içerisinde verimli kıldı ama Muslera faktörü büyük, maçı kazanmamızdaki en büyük nedenlerden biri.

İyi bir hazırlık maçı geçirdik, hazırlık kampından da, gelen transferlerden de memnunum. Melo işi de tatlıya bağlandığına göre yeni sezona hazırız diyebilirim...

1 yorum:

  1. Dün oynadığı kısa zamanda Culio da gözüme çarptı. Hatta bence Emre'den daha verimli idi. Ancak yine de Culio ile başlayacağını düşünmüyorum ne yazık ki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir