16 Ağustos 2012 Perşembe

David Hawkins Galatasaray'da

Sonunda bomba patladı. David Hawkins Galatasaray Medical Park'ta. En sonda genel olumlu yada olumsuz bir transfer derim ama bu transfere başından muazzam ötesi bir transfer diyorum. Komple bir oyuncu kazandırdık takıma çünkü. Geçen sezon sırf Beşiktaş maçlarını bu adam için takip eder olmuştum ve takımda ne gerekiyorsa onu vaktinde yapan muazzam bir liderliği oynamıştı. Bağlantı
Beşiktaş'ta gösterdiği performansın aynısını Galatasaray'da da beklemek yanlış olmaz, çünkü aynı koç ile yeni bir heyecan yaşayacak. Beşiktaş'ın geçen sezonki başarısında doğru karakterlerin sahada olasının payı fazlaydı ve şimdi o iki karakter bizde.

Biri geçen açıklanan Erwin Dudley diğeride bu tank görünümlü adam. Hawkins'in takıma getireceği şey okadar fazla olacaktır. Benim şahsen beklentim, Beşiktaş günlerinden bile daha fazla oranda göstereceği karakter ve liderlik vasıflarıdır. Hawkins bana göre LeBron James tarzında 1'den 5'e kadar her pozisyonu oynayacak kapasitede güçte bir oyuncu.

Başta dediğim gibi çok komple bir oyuncu. Yaptığı hücumun yanında aynı düzeyde savunmasını ve takım oyunu oynamasını bilen bir adam olması, özellikle de fizik gücü itibari ile 3 numara üzerinden oynadığı post oyunlarıdır. Bu post oyunları o kadar etkili ki, yardım savunması gelmediği takdirde durdurulması çok zor.

Şu an bu transferin sarhoşluğu içerisindeyim. Sahaya yüreğini koymaktan çekinmeyen yabancı oyuncular az bulunuyor, Hawkins'de onlardan biri...

Çağatay Aydın

2 yorum:

  1. Gordon, Domercant ve Hawkins.. bu adamların arasında top paylaşımı nasıl yapılacak; bu sorunun cevaplanması gerekiyor aslında.. buna istinaden bir yazı gelirse mutlu oluruz :))..

    YanıtlaSil
  2. Yalnız Hawkins 5 oynamaz. 4'te de zorlanır. 1'de takım yavaşlar. Ancak all around olduğu doğru. Fakat her all arounder 3-4 pozisyonda oynamak zorunda değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir