17 Ağustos 2012 Cuma

Manchester United & Van Persie

Manchester United'in böyle bir adıma ihtiyacı vardı. Bir süredir transferlerde, Manchester City ve özellikle de bu sezon Chelsea üzerinden yürüyoruz. Manchester United ise felsefesine uygun adımlar atıyordu. Gerçi onlar her koşulda şampşiyonluk yarışının içindeler ama Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi arenalarında geçen sezon yaşadıkları hayal kırıklığı büyük ve bu yüzden de böyle bir winner adımı atmak çok önemliydi. Van Persie transferine böyle bakıyorum. 4 yıllık sözleşme ve 24 milyon paund'luk bir bonservisi var Persie'nin.

Olayın Arsenal boyutu dramatik ama. Söz konusu Arsenal olduğunda bu tip ayrılıklar kaçınılmaz bir son misali oluyor. Ya değerini bulanı onlar satıyorlar ya da futbolcu bir noktadan sonra hadi bana eyvallah diyerek, dilediği gibi takımdan ayrılabiliyor. Benim görüşüm ise, ayrılıkların temiz olanı güzel. Henry mesela, bir ömür Arsenal kapıları ona açıktır. Barcelona'ya gidişini hatırlayın ama bir de Fabregas'ı göz önüne getirin. Ama Van Persie hepsinin de ötesinde oldu.

Gitmek için 40 takla atan, takımda kalmayacağını açıklayan, buna rağmen Ağustos'un şu gününe kadar bekleyen, kamplara gitmeyen, ne yapacağını kendi bile bilmeyen bir karakter. Manchester City'e giden Arsenal'lileri hatırlarız, o da Manchester United yolunu tuttu. Arsenal, zaten kupalar kazanmak adına son yıllarda büyük hayal kırıklıkları yaşayan bir takım ve en büyük rakiplerinden birine en büyük futbolcularından biri transfer oluyor. Bu Arsenal açısından düşündürücü nokta ama Van Persie'nin bu ayrılığı Arsenal cephesinde büyük bir ihanet misali algılanıyor.

Şimdi bir de Alex Song'un transfer haberleri çıkıyor, onun da Barcelona transfer gündemde ve bu gerçekleşirse eğer, Arsenal adına asıl yıkını adım bu olabilir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir