11 Ağustos 2012 Cumartesi

Milan Macvan Galatasaray'da

Benim için çok süpriz bir transfer oldu bu transfer. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, neden derseniz Milan Macvan sadece 22 yaşında ve geçen iki sezonu Euroleague'in en köklü iki takımında geçirdi. Özellikle de Partizan'da geçirdiği harika sezon sonrası Galatasaray'ı tercih etmesi beni şaşırttı.

Böylesine genç , potansiyelli ve her takıma yararı dokunacak oyuncunun 22 yaşında Galatasaray forması giymesi muazzam bir olay. 2.06'lık Macvan'ın da takıma dahil olması ile pota altımızdaki oluşan derinlik bol alternatiflik dikkat çekmeye başladı. N'Dong, İlkan Karaman, Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir, Ersin Dağlı ve Macvan.

Büyük transferlere baktığımız vakit en beklenti içerisinde olduğumuz oyuncular N'Dong ve Jamont Gordon olacaktır ama benim en beklenti içerisinde olduğum ilk oyuncu Milan Macvan olacak. Yani ondan geçen sezonki Lucas olmasını bekliyorum, hadi o kadar elini taşın altına koymasa bile onun kadar iş yapabileceğine inaniyorum.

Özellikle Eurocup arenasında, orayı daha önce Hemofarm forması ile çok iyi bildiğini de hatırlatmak gerek. Ergin Ataman'ın en dikkat edeceği en önem vereceği oyuncuların başında olacaktır ve Macvan'ın 22 yaşında olması bunun en başlı nedeni tabii ki.

Onun ne kadar takımda kalacağıda önemli bakıp göreceğiz. Şu ana kadar yapılan transferler kesinlikle yerinde ve olması gereken transferlerdi ancak Macvan başlıbaşına kusursuz bir transfer. Hele ki bu yaşta Macvan'ı getirmek büyük iş.

Çağatay Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir