10 Ağustos 2012 Cuma

Tarih Bolt'u Konuşuyor Ama Bugün Tarihi Asıl Yazan Rudisha

200 metredeki iddiamı da böylece kaybettim. Yohan Blake'den birincilik ve rekor bekliyordum ama Usain Bolt, 100 metrenin ardından 200 metreyi de affetmedi. Ama 200 metrede 100 metredeki rahatlığı yoktu, bu da Yohan Blake'nin 200 metredeki kalitesidir. Hala iddiamı da koruyorum aslında, gün gelecek ve Blake, Bolt'u 200 de dağıtacak ama o gün bugün olmadı. Bolt çok formda, Jamaika seçmelerindeki o hayal kırıklığı onu canlandırmış ve çok güçlü gelmiş.

Çekişme de vardı aslında, Bolt rahat değildi, Blake son ana kadar kendisini zorladı ama son 100'de gelen o atak yeterli olmadı. Bunun da iki nedeni var. Blake, virajı çok iyi alamıyor, ikincisi ise Bolt bu sefer çok iyi start aldı. Bu startı 100 metrede alsa bir Dünya rekoru bile izlerdik. Bu yarışta da en azından Olimpiyat rekoru gelirdi ama son 60 metrede Bolt'un koşmaktan öte yaptığı asıl şey Blake'yi kollamak oldu, bu da rekoru engelledi diyebiliriz.

Tarih Bolt'u konuşuyor. Olimpiyatlarda 200 metrede unvanını koruyan ilk atlet oldu, hem 100 hem de 200 de unvanını koruyan ilk atlet yine o oldu ve daha bunun 4x100'ü var. Bir rekor da oradan gelecek diyebiliriz. Ayrıca Jamaika'nın süpürdüğü bir 200 metre izledik, tüm madalyaları onlar aldı.

Ama günün tarihini Kenyalı David Rudisha yazdı. 1:40.91'lik derecesiyle dünya rekoru kırdı. 800 metre erkekler yarışının rakipsiz atleti cidden. Bolt için de 100 metrede rakipsiz diyoruz ama belki Blake bir sürpriz yapar mı diye sıkıştırıyoruz araya ya da fodepar tehditi falan. 800 metre için bunu söylemek güç, Rudisha gerçekten rakipsiz.

Dünya rekoru kırmak için potansiyeliniz vardır ve Rudisha bunu daha önceden de başardı, kendi rekorunu geliştirdi ama yarışma müthiş heyecanlı geçer, yanınızda 1-2 atlet vardır ve o kapışmalar bu rekorlar daha da yukarı taşır. 800 metrenin son 100 metresinde Rudisha'yı tek başına izledik, temposunu da düşürmedi ve yılın sonuna doğru kovalayacağım dediği Dünya rekorunu Londra 2012'de kırarak, atletizmde oyunların ilk Dünya rekorunu da kırmış oldu.

Büyük ihtimalle de son rekorunu. Bayrak yarışları rekor için bir ihtimal dedirten yarışlar, özellikle de erkekler 4x100 ve kadınlar 4x400 ama bireysel anlamda bakınca Rudisha Londra 2012'de atletizm tarihini asıl yazan isim oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir