10 Kasım 2012 Cumartesi

4-4-2 Düzeninde Rotasyonda Üç Forvet Zor


 
Önümüzde zorlu Şampiyonlar Ligi günlerinin olduğunu söyleyerek, Elmander'in Mersin İdman Yurdu maçının kafilesinde olmamasını doğal karşılıyoruz. 2 aylık sakatlığı 2 haftada atlattı, bunda Elmander'in biyonik adam olduğu kadar sağlık ekibinin de payı var ve bu konuda oldukça şanslıyız. Özellikle de son yıllarda gelen tüm başarısızlıkların temel nedenlerden birinin sakatlık belası olduğunu düşünerek.

Elmander takımla bir idmana çıktığı ve riske edilmek istenmediği için kafilede yer almıyor. Yüzde 100'üne ulaşmak zorunda Elmander, çünkü geçen sezonun final maçında sakatlandığından bu yana sık sakatlıklar yaşar oldu, bunun da nedeni riske edilmek zorunda kalındığından. Yüzde 100'üne bu yüzden ulaşamadı ama adam biyonik, 2 aylık sakatlıkları 2 haftada atlatabiliyor.

Mersin İdman Yurdu maçı demişken kamp kadrosuna baktığımda forvet olarak sadece Burak Yılmaz ve Umut Bulut kafilede. Sercan Yıldırım da kendisine yer bulamamış, Baros desek başka alemlerde ve elde sadece iki forvet var. 4-4-2 oynadığımızı da düşünerek Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11 başlayacak ama kulübede 3. bir forvet olmayacak. Bu da bana göre bir handikap.

Belki Amrabat 3. alternatif olarak düşünülüyordur bu maçta ve Olimpiyatlarda onu forvet olarak izledik ama yetersiz kaldı. Forvetin yanında serbest oyuncu gibi denenmesi bir ihtimal ama bunun fazla verim vereceğini tahmin etmiyorum.

Anlaşılan Sercan Yıldırım'ın da kazanılma ihtimali kalmadı. Akhisar Belediyesi maçında 11'de kendisine yer bulmuştu ama bir türlü gelişim gösteremeyen bir futbolcu ve Terim sabrı bile bir noktada tınakıyor. Biraz çaba olmalı futbolcu bazında, Riera herkes için mükemmel bir örnek. Adamın aldığı para inanılmaz, istese paramı kazanırım ötesine karışmam der ama 30 yaşında da olmasına rağmen sırf oynayabilmek adına sol bek olmayı göze alıyor.

Sercan Yıldırım ise başka alemlerde {gündem hep Batuhan Karadeniz ama Sercan Yıldırım da asıl konuşulması gerekenlerden}, Baros ise son sezonunda aldığı parada. Bu da Galatasaray'ın forvet alternatifini üçe düşürmüş durumda ve çift forvet oynayan, zorlu bir maratonda olan bir takım için de handikap. Ara transfer döneminde 4. bir forvet alternatifi beklentim var. Belki transfer olur, belki de gençlerden bir isim takıma dahil olur, bunu bilemem ama 4-4-2 düzeninde rotasyonda üç forvet zor.

1 yorum:

  1. engin baytarın dönmesiyle amrabat yada riera? forvet olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir