28 Kasım 2012 Çarşamba

Freddy Adu Meselesi Üzerine

Çok küçük yaşlarda adından söz ettiren bir futbolcuydu. 13-14 yaşlarını da biliriz dediklerimizden. Futbol dünyası ondan büyük beklentiler içerisindeydi ama o beklentileri Cm 03-04 gibi menejerlik oyunlarında ancak karşılayabildi. Gerçek dünya söz konusu olduğunda Freddy Adu diye bir futbolcu yok aslında.

Popülaritesi dinmiyor tabii. Yolsa görsek, çoğu arkadaş tanıyabiliriz onu hatta. Todorov, Tsigalko gibi isimler de hala unutulmuyor, unutulmaz ama onların yüzünü dahi görmedik. Adu ise yüzünü tanıtacak kadar şans bulan isimlerden aslında.

Benfica formasıyla şansını dememiş isimlerden. Büyük beklentilerle alınan ama bir türlü beklenilen düzeyin yakınından bile geçemeyen bir isim. Sonrasında da zaten birçok takımda kiralık olarak forma giydi, mini Dünya turu kapsamında da Türkiye'ye de yolu düşmüş bir isim.

Çaykur Rizespor formasıyla da hatırlarız onu, Bank Asya Birinci Lig'i şenlendirmişti ama orada da çok tutulan bir isim olduğunu söyleyemem. Şimdi ise MLS macerası başlattı ve Phidelphia Union formasını giymekte.

Freddy Adu'nun Galatasaray üzerinden çıkan haberleri de birkaç gün öncesine dayanmakta. İdmanlarda denenecek, beğenilirse alınacak gibi haberler okuduk, bu duruma da oldukça şaşırdık ama durum farklı. Zaten günümüzde denenen yabancı mı kaldı demek lazım, eskiden alışık olduğumuz durumlardı ama yabancı kontenjanı da erezyon misali azalırken deneme yanılma yöntemiyle bir yabancı transferi çok güç. Hele ki büyük takımlar açısından.

MLS'de ara döneme giriyoruz veya girdik. Tam takip etmiyorum o hadiseyi ama Freddy Adu'nun gelme nedeni Scott Piri'nin onun özel hocası olması. 2 hafta boyunca Scott Piri onu hazırlayacak ve bu süre zarfında da Galatasaray ile idmanlara çıkacak. Kendi liginin yeni sezonu öncesinde hazırlanıyor Adu ve onun bu yaptığı gibi birçok örnekte var aslında. Beckham, Tottenham ile idmanlara çıkmıştı mesela. Böyle hareket eden futbolcular var.

Tersi durum tam bir sürpriz olur zaten ve ihtimal yok, gelme nedeni budur. Dün de Galatasaray'ın Balıkesirspor ile oynadığı maçı izlemeye gelmiş, fotoğraf hemen çekilmiş ve çıkan haberleri de okuduğumda şaşırıyorum. Galatasaray denemeye aldı, beğenirse alacak gibisinden haberler var. Bu konuda da herhangi bir açıklama gelmediğinden bazı arkadaşlar haliyle olayı sorguluyorlar...

1 yorum:

  1. Gereksiz bilgi: MLS'te sezon bitti, final maci oynanacak bugunlerde.
    Bu arada Philadelphia'da izledigim birkac macinda baya fizigini gelistirmis futbolcuya benzemis gibiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir