21 Aralık 2012 Cuma

Transfer Dönemine Doğru Yaklaşırken

Galatasaray gündemine giresim geldi, belki daldan dala olacak biraz ama gündemi kafamıza göre biraz değerlendirelim derim.

Dün, Engin Baytar'ın Rubin Kazan radarında olduğu söyleniyordu ama bugün menajerinden yalanlama geldi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Galatasaray onunla sözleşme yenileyecek mi artık bir muamma bu. Sezon başında gerçekleşen o hadise olmasaydı bu sözleşme olayı çoktan halledilmişti ama sezon başında olan o hadiseden öte, cezanın dönüşünde Engin Baytar'ın hala kendini bulamaması bir sorun.

Futbol olarak beklenilen düzeyde değil, alternatif anlamda da baktığımızda o şansı kullanamıyor. Yekta Kurtuluş'un da arkasına düştü, bundan ziyade ilk 18'e dahi alınmadı Fenerbahçe karşısında. Büyük ihtimalle bu durum Trabzonspor maçında da gerçekleşecek derken Engin Baytar için bu ara dönem çok değerli.

Şu da var, sözleşmesinin bitmesine 4-5 ay kalmış, 29 yaşına gelmiş bir futbolcu için de bonservis bedeli pek konuşulmaz. Bu açıdan da baktığımızda Rubin Kazan gündemi çok gerçekçi değildi aslında.


Bugün, Ali Ece'nin söylediğine göre Galatasaray'ın Gökhan Süzen ilgisi var. Gökhan Süzen ismini özellikle sezon başında Beşiktaş ile anıyorduk ama bu transfer gerçekleşmemişti. Devre arasında da böyle bir ilginin olabileceği söyleniyordu ama habere göre Gökhan Süzen'in Galatasaray'ın radarına girdiğini görüyoruz.

Son sezonları kayıp olan bir futbolcu aslında. Çok genç yaşlarda Abdullah Avcı onu Galatasaray altyapısından almış ve IBB'ye kazandırmıştı. Geçen yıllarda da önemli potansiyel olduğunu bizlere gösterdi ama son 2 yıla baktığımızda ortada bir Gökhan Süzen ismi yoktu. Kulübede oturan, hala eski potansiyeli ile kendinden söz ettiren ama günümüz için gelecek vermeyen.

Bu çıkışı beni şaşırttı, umudu kesiyordum ben. Bülent Korkmaz onun adına önemli bir çıkış noktası oldu ve Bülent Korkmaz'ın takımın başına geçmesinden bu yana da çok verimli bir Gökhan Süzen var. Sol açık gibi oynuyor, Doka'yı kesti, tekniği göz kamaştırıyor, şut özelliği üst düzey olan bir isim. Ayrıca sol bek ya da orta sahanın ortasında da oynayabiliyor. Gelişimi var, yaş 25 ama hala bir ihtimal var dedirtiyor.

Gökhan Süzen eğer Galatasaray'a gelirse sol bek olarak düşünülür ama onun sol açık hali de Emre Çolak'tan daha iyi bir alternatiftir, bunu belirtelim.


Galatasaray bir sol bek alacak, bu belli oldu. Fatih Terim'in de dediği gibi, Riera'yı ön tarafa çekmenin planı var ve arkasında sağlam bir sol bek olacak. Gökhan Süzen mi olur bu isim bilinmez ama Andre Santos için de İngiltere basınında haberler var, Arsenal'in 5 milyon paund istediği yönünde.

Riera'nın sol bek evrimi inanılmaz, müthiş verim alıyoruz ama en önemli olayın, Riera'nın üstündeki pası atması olduğunu düşünüyorum. Riera'yı sol açık olarakta izlemek lazım, Amrabat'dan daha faydalı olacağına eminim ve arkasında iyi bir sol bekle beraber, sol bekleşmiş bir Riera'yla da müthiş bir sol kanat uyumu gerçekleşir, hem hücum hem de savunmasıyla birlikte.

4 yorum:

  1. Andre Santos olacağına Gökhan olsun. Gerekirse orta saha göbeğinde bile oynar. Dikine oynamayı sever. Araya top atar. Kafa olarak biraz sıkıntısı var. Eğer mental açıdan biraz daha düzgün bir durumda olsaydı şimdi bambaşka yerlerdeydi.

    YanıtlaSil
  2. Riera fizik olarak müthiş form tuttu. Zaten size olarak harika bir fiziği var. Topu biliyor, tekniği çok iyi, soğukkanlı. Bu haliyle ben de onu sol açıkta görmeyi çok isterim. Devre arasında en kötü bir sol bek almamız farz oldu.
    Ama esas sıkıntı hücumdaki durağanlık, kısırlık, oyunu rakip sahaya yıkamama, çok ağır top çevirme vs.. gibi hücumsal problemleri çözecek bir şeyler yapmak lazım. Topun dolaşım hızının artması için sanki pas trafiğine ileri ikiliden en azından birinin dahil olması lazım. Geçen yılki hücum zenginliği ve pas akışkanlığını elmanderin veya necatinin geriye gelip topl alması ile sağlıyorduk. Şimdi Elmander yok. umut ve burak da o özelliklte oyuncular değiller. top saklayamıyorlar, duvar olamıyorlar, veya pasla oyunun akışını etkileyemiyorlar. Artı geçen yılki Engin'ib veridiği katkıyı henüz Hamitten alamadık keza amrabat da öyle.

    Bence umutun yerine ileride ya topu saklayan bir santrafor ya da direk orta saha forvet arası oynayan kaka veya diego tipinde bir oyuncuya ihtiyaç var. Ayrıca dikine çalımla içe katedecek, verkaç yapacak kimse de yok.

    Sol bek ve bu oyuncu alınırsa seneye lig şampiyonluğu cepte olur. Ve bence çeyrek final de gelir. İnşallah böyle bir hücum oyuncusunu alabiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Bizim yerli bir solbeke ihtiyacimiz var yoksa yabanci kuralindan dolayi cok zorluk cekecegiz

    YanıtlaSil
  4. Basında yabancı stoper alınacağı yazıyor. Sol bek için de santos. Gelecek yıl yabancı kontenjanın da azalacağını düşünürsek benim stoper için önerim Serdar Taşçı, Sol bek ise B. Münihten Emre Can.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir