2 Şubat 2013 Cumartesi

Bursaspor 1-1 Galatasaray, Gündem Burak Yılmaz


Burak Yılmaz'ın oynamaması üzerinden dönüyor eleştiriler. Doğrudur da. Forvetlerinizi rakip savunmanın arkasına sarkıtmayı hedefliyorsanız, maç içerisinde sürekli bunu deniyorsanız ve bu işi ülkede en iyi yapan isim olan Burak Yılmaz'ı kenarda tutuyorsanız, eleştiri de doğal olarak gelir.

Beşiktaş maçında Burak Yılmaz'ın taktik icabı oynamamasını anlarım. Umut Bulut ve Elmander de iyi iş çıkardı hatta, Beşiktaş savunmasına top yaptırmadılar. Bursaspor karşısında ise aynı etkiyi göremedik, çok rahat çıktı Bursaspor.

Hücum konusunda da rakip savunmanın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı Galatasaray, golü de böyle buldu Umut Bulut'la ama rakip savunma arkasına sarkan isim Elmander olunca bu olmuyor. Burak Yılmaz çok daha iyisini yapabilirdi. Oynamaması bir hata, ikinci yarıda oyuna girmemesi daha büyük bir hata bence.

Zor bu tip maçlar, korkarım. Gaziantepspor maçında da bu oldu. Maç haftasında idmana çıkmadılar, paralarını alamadılar dalgasını yaşadık, maçta ise beraberliği zor kurtardık. Bursaspor daha zorlu bir süreç içerisindeydi ama maçta bunu yansıtmadılar, çok iyi mücadele ettiler. Hatta ikinci yarıda 45-70 arasında da pozisyonlara giren, galibiyeti arayan taraf onlar oldu ama Muslera buna izin vermedi.

Kötü Melo'yu dahi aradık şu maçta, o olmasaydı Bursaspor bu kadar rahat gelmeyebilirdi. Orta sahada ezildik bir anlamda, Sneijder oyuna girene kadar da Bursaspor daha rahat hücuma çıkan, orta sahada üstün kalan taraf oldu. Emre Çolak, Engin Baytar, Yekta Kurtuluş gibi isimleri bu anlamda eleştirebiliriz, yeterli görünmediler bu maçta ama Emre Çolak'ın 90 dakikayı nasıl tamamladı sorusunun cevabını bana kimsenin verebileceğini düşünmüyorum.

Sneijder oynar, oynamalı. Onun henüz hazır olmamış halinin bile bugün oynayan çoğu futbolcudan daha iyi olduğuna inanıyorum. Aydın Yılmaz'a attığı bir ters top vardı mesela, Amrabat'la girdiği verkaç sırasında verdiği şık topuk pası. Kalitesi ortada ama bu kaliteden yararlanmak için çok beklediğimizi düşünüyorum.

Rüzgarın da Bursaspor'u daha çok zorladığına inanıyorum, çünkü oynamaya çalışan taraf onlardı. Biz daha çok uzun toplarla, forvetleri rakip savunma arkasına sarkıtmayı hedefledik. Amrabat ve Aydın Yılmaz'la da birlikte kanatlara indik, Sneijder oyuna girince üstünlük biraz daha bize geçti ama Bursaspor'un felsefesi maç boyunca kısa paslar yapıp, Belluschi - Batalla - Murat Yıldırım hattını kullanmaktı. Bu konuda da başarılı oldular, özellikle Murat Yıldırım ve Belluschi zor anlar yaşattı Galatasaray savunmasına ama Pinto'yu o oranda iyi kullanabildiklerini düşünmüyorum. Gol atmasına rağmen.

Hala aklım almıyor, dökülen Serdar Aziz karşısında Burak Yılmaz gibi bir silahı kullanmamak bana göre çok büyük bir hata ve kaçan bir puanı da buna bağlarım hatta. Emre Çolak'ı saymıyorum bile. Hala lider olmamız, farkın 3 puanda kalacak olması, eksiklerin dönecek olması, transferler falan büyük avantaj ama tehlikeli sularda yüzüyoruz diyebilirim. Yine de biten birşey yok tabii, avantaj Galatasaray'ın elinde. Yeniden ayağa kalkmasını bilecektir. Beşiktaş maçında oynanan futbol ortada ama bunu istikrara dönüştürdüğün sürece iyi olacaksın...

7 yorum:

  1. Sneijdere pas gelmemesi acayip gözümüme battı. tamam takım kötü gününde olur anlarım bir gün varlık gösteremezsin ama lincolne elanoya misimoviçe yapılanları tekrar izliyoruz birşey değişmemiş gibi.

    YanıtlaSil
  2. Elano'yu nasıl Sarp ve Barış bitirdiyse aynı şey Emre ve Aydın yüzünden Sneijder'in başına gelecek Fatih Terim bu adamlarda ısrar ederse. Dikkatle izlediyseniz maçı soldan geliyoruz Riera ve Amrabat ile uyumu çok güzel verkaçlar paslar kreatif bi şekilde çıkıyoruz. Ama sağdan giderken tam tersi. Sneijder pas veriyor Aydın eziyor Emre eziyor. Hatta yazmışsın Sneijder çok güzel ters top attı diye. Evet tam ağzına bi ters top attı ama Aydın nasıl olurda o topu tutamaz hala aklım almadı. Bu kalitede adamlar kaliteli oyuncular ile kendini gösterirler.

    YanıtlaSil
  3. Bursa'nın rahat çıktığına katılmıyorum, en ufak baskıda hemen topu kaptık (özellikle ilk yarıda) ama Engin ve Emre'nin pas tercihleri çok kötüydü. Yekta nispeten iyi durumdaydı göbeğe kaydırılsaydı belki Burak kozunu da kullanabilirdik.

    @sercho geçen hafta Selçuk altı pasta sol ayağıyla topu kaleye zımbalamak yerine topuğuyla Sneijder'e çıkarttıysa kimse "sneijder'e pas atılmıyor" diyemez. Henüz takım ona o takıma alışmadı.Aksine iyi niyetli davrandıklarını düşünüyorum. 1-2 haftaya oturur..

    YanıtlaSil
  4. Korkarım ki takım Fatih Terim'in kişisel egoları yüzünden bu sıkıntıları yaşıyor.Yazının hemen hemen tüm noktalarına katılıyorum ama Emre Çolak'ın 90 dakikayı tamamlamasını veya Aydın Yılmaz'ın kurtarıcı olarak sahaya sürülürken Terim'in takımın formasyonuyla maç içinde defalarca oynamasını aklım bir türlü almıyor.Korkum şu ki Fenerbahçe üst üste 2 maç aldığı takdirde tecrübeli Türk oyuncularının lige ağırlığını koymasıyla bir şampiyonluk kazanabilir.Biz de bir karar vermek zorundayız:Lig mi Avrupa mı çünkü kimse bana bu takımın iki kulvarda ilerleyecek takati olduğunu söylemesin büyük hayal kırıklığı yaşarız.

    YanıtlaSil
  5. Ben savunma arkasina bu kadar top atilmasinin biraz mac icinde sekillenen bir taktik oldugunu dusunuyorum. Orta saha mucadelesi bizi buna itti, topu pasla ileri tasiyamiyorduk, zaten Bursa da orta sahayi kalabalik tutunca arkadaki bosluk fark edildi ve oraya yoneldik. Ikinci yari tahmin edildigi gibi Bursa buna onlem aldi. Yani bastan boyle olacagini on gorse hoca Burak'i zaten 11e koyardi diye dusunuyorum. Mesela IBB maci da kendiliginden boyle sekillenmis ve o macta bastan sahada olan Burak ile isi koparmistik.
    Emre Colak basta olmak uzere bu konsantrasyonsuzluk beni deli ediyor. Kasimapasa ve Bursa maclarinda igrenc oynayip BJK macinda iyi oynamak Anadolu takimi topcusuna yakisir, bizimkilere degil. Cok basit paslari atamamanin tek aciklamasi konsantrasyon eksikligidir. Ruzgar da olsa topun uc asagi bes yukari nereye gidecegi bellidir, ciddiyetsiz atilmis pas belli olur. Buna ek olarak Terim'de de ayni eksiklik var. Sanirim kafasinda Drogba'yi, Sneijder'i 11'e nasil koyarim plani yapiyor. Oyle olmasa bu Emre 90 dk sahada kalmaz, Aydin ile Amrabat girerken Yekta ile o cikardi. Sampiyonlar Ligi onceleri bu konsatrasyon kayiplari daha da fazla olacak.
    Son sozum de butun spor basini ile alakali. Sanirim su ara GS hakkinda spekulatif, negatif haber yapmak daha cok prim getiriyor. Aydinus macin 1. dakikasinda Elmander aleyhine siradan bir carpismada bir faul verdi, biraz sonra yayda Elmander'in omuz ile mudahalesinde faul verdi (Umutun topu kaleye gonderdigi pozisyon). Bu iki sacma faulle standarti belirledi. Fakat biraz sonra Elmander karsi karsiya topa vuracakken Ibrahim'in darbesiyle dusmesine devam dedi. Bu cok aşağılık birşey. Kötü yönetiyorsan da bari kendi kararlarına saygı göster. Basında bu yönde bir tane yorum yok, hatta en çok Serdar Aziz'in ikinci yarıdaki faul verilen kafası var. Elmander pozisyonunu verse 15. dakikada mac 0-1 ve kirmizi kart olacak, bunlar 70. dakikadaki pozisyonu ön plana cikariyor. Cok berbat bir yaklaşım.

    YanıtlaSil
  6. @EsseGessE dostum sen bana 1 pas söylersin atılan ben sana 20 atılmayan pas sayarım. dun emre bos sneijdere atacağına sağa dönüp topu kaptırıyor. aydın, selcuk, umut hicbiri adamin top istedigi musait zamanlarda atmayip top ezmeyi tercih ediyorlardi.

    YanıtlaSil
  7. bu maç özelinde bence en büyük hata kenarda sneijder varken yapılan aydın tercihi oldu. hatta o noktada burak bile düşünülebilirdi bence.

    onun haricnde emre'nin ve aydın'nın elki sneijder'i görmemek gibi bir kasıtları olabilir belki ama umut'un 10 metreye zaman zaman pas atamadığı olduğundan onun kasti yapacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir