13 Kasım 2014 Perşembe

Günü Değil Geleceği de Kurtaramıyoruz


Fatih Terim'in iki kere günü kurtarmak adına Milli Takım'ın başına geçtiğini hatırlarsınız. 2006 Dünya Kupası elemelerinde günü kurtarmak adına göreve geldiğinde, Alpay Özalan ve Hakan Şükür gibi isimleri yeniden kadroya alıp, son maça kadar iddiayı taşımıştı. Aynı şekilde, 2014 Dünya Kupası elemelerinde de ilk etapta 4 maçlığına geldim dediği görevde de amaç günü kurtarmaktı ve orada da iddiayı son maça kadar taşınıdığını gördük.

Bugün geldiğimiz noktada da yine günün kurtarılması gerekiyor ama bu sefer ortamı yaratan Fatih Terim oldu. Başkasının değil de kendi enkazıyla karşı karşıya ve bu durumdan nasıl çıkacağını kimsenin bilmediği gibi kendisinin de bilmediğini düşünüyorum. 

Bu tip kötü gidişatlar bazen fırsat olur, yenilenmek için yola çıkarsınız, yeni ve genç isimlerle geleceği kurgularsınız ama her şampiyona dönemi kullanılan bu söylemin icraata asla geçmediğini görürüz. 30 yaş üstü futbolcular var Milli Takım'da ya da 4 sene sonra 32-33 aralığına gelecek birçok isim var ve o isimlerin de çoğunluğu formsuz. Şu an kadroda bulunmaları bile bir yetersizliğin göstergesi.

Türkiye'nin gelecek adına umutla bakabileceği futbolcular var aslında. Hakan Çalhanoğlu örneğini veriyoruz sürekli, buna Kaan Ayhan, Oğuzhan Özyakup, Ozan Tufan, Salih Uçan gibi isimleri de ekleyebiliriz ama Ozan Tufan dışında diğer isimler şans bulamıyor. Ozan Tufan'ın da şans bulması Fatih Terim'in "bu futbolcuyu ben getirdim" mesajından kaynaklı. Diğer isimler bu kapsama girmediğinden ya kadroda yoklar ya da yedek bekliyorlar.

Brezilya maçına bakıyoruz, 30 yaşında Bekir İrtegün sahada, formsuz Semih Kaya oyunda. Schalke 04'ün artık genç futbolcu gözüyle bakmadığı, en kritik anlarda bile şans bulan Şampiyonlar Ligi tecrübeli Kaan Ayhan 11'de düşünülmüyor ya da sonradan oyuna dahil edilip Almanya'yı tercih etme ihtimali bile ortadan kaldırılmıyor. Ya da dün oyuna Oğuzhan Özyakup değil de Selçuk İnan giriyor. Bu örnekleri arttırmak mümkün.

4 yorum:

  1. Fulbol camiası F.Terim i haketmediği şekilde yüceltiyor. Yaptığı her türlü saçmalık bile normal karşılanıyor. Yabancı ve yerli teknik adamları çok ağır eleştiren birçok yorumcu Terim in yanlışlarını konuşmakta aynı cesurluğu ne yazık ki gösteremiyor. Terim bu ülkenin en şanslı teknik adamıdır..Bugüne kadar Türkiye nin sahip olduğu en başarılı jenarasyonla dört yıl şampiyonluk kazandı.UEFA kupasınıda getiren bu başarıda arslan payı daima o dönemin jenarasyonunundur.Ama asla kendi yarattığı bir takım olmadı. Hep hazıra kondu.G.Saray a 2. gelişinde yaptığı akıl almaz yanlış transferlerle klübe tarihi sportif ve ekonomik zarar verdi. 2000 li yılların jenarasyonu hariç milli takımda ciddi bir başarısı olmadı. İsviçre de ki Avrupa kupasında son saniye golleri onun hayatında şansın ne derece etkili olduğunun bir başka göstergesidir. 3 Temmuz sürecinde kolu kanadı kırılmış 6 as futbolcusu takımdan ayrılmış F.Bahçe son maçta Saraçoğlunda bir gol atabilse o sene kaçan şampiyonluk belkide tarihin en büyük acısı olacaktı.O kadar şanslıki kazandığı son iki şampiyonluklar da F.Bahçe ve Beşiktaş en zor yıllarını yaşıyorlardı. Biraz F.Bahçe ve Beşiktaş kımıldadı baktı ki şampiyonluk çantada keklik değil, uyduruk bahanelerle takımı bırakıp kolay olanı seçti milli takıma kaçtı.İşte milli takımda da yaptıkları ortada Türk milleti onu şimdi daha iyi tanımaya başladı. Milli takımda en kolay gruptan çıkmamız mucielere bağlı.Son derece vasat ve geleceği olamayan futbolcuları ( Semih,Bilal)sırf ben yarattım egosuyla ısrarla oynatıp hak edenlere ( Hakan , Kaan ,Ömer ) forma vermemesi Terim in ne olduğunun bir başka göstergesidir. Bu millet nitelikli, yaratıcı işini doğru yapan teknik adamlara değil ağzı laf yapan, medyatik, medyanın haksız şekilde yücelttiği kişilere her zaman prim tanıdı.Bu yüzden Lucescu kısıtlı bütçe ile G.Saray ve Beşiktaşı şampiyon yapmasına rağmen Türkiye den kovuldu. Ama futbolun öyle bir adaleti varki , Lucescu gibiler sıfırdan aldıkları takımları dünya markası yaparken diğerlerinin ne olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. türkiyede anlamadığım şu.birileri dokunulmaz aga türkiyede.şöyle düşün.şu anda milli takımın başında avcı güneş yanal hiddink yada x bir teknik adam olsa.3 maçta 1 puan alsa.tv ve gazetelerdeki yorumlar ne olur aga?istisnasız herkes taktik uzmanı kesilirdi.herşey çok güzel ama teknik adam bu işi bilmiyor denilirdi.

    şimdi ne deniliyor.türk futbolu bitmiş yeniden yapılanmak lazım kendimizi çok büyütüyoruz.aynı medya aynı yorumcular daha 1 sene önce bunları demiyordu.1 yılda mı türk futbolu çöktü.bu işte bi enteresanlık var aga.terim in mustafa denizlinin dokunulmazlığı var aga.terim başarılı oldumu imparator başarısız oldu mu kendimizi fazla büyütmeyelim oluyor.

    bi an düşün.şu anda terim değilde x bir teknik adam olsaydı bu konuşulanların hiçbiri konuşulmayacaktı.bu sistem 34 yaşındaki hakan şükürü kadroya almadığı için yanal ı yedi.ama hakan çalhanoğlu ve ömer toprak kadroya alınmadı haksız şekildi.tık yok.

    neden? terim iktidar medya bağlantısı olduğundan.yeter yıldırım demirören yeter diyen taraftardan bile rahatsız oluyor iktidar.zaten bunun için taraftar profili değiştilmek isteniyor.
    daha öncede yazdım.türkiyede futbol rant kapısından başka bişey değil.futbol yoluyla birileri malı götürüyor.malı götürenler aynı zamanda taraftarın koyun olmasını tepki vermemesini istiyor.güzelmiş.

    YanıtlaSil
  3. şener özbayraklı nın suçu nedir aga.ozan tufan sağbek oynuyor.burda bas bas bağırdık transfer döneminde.tarık çamdalı değil şeneri alın diye.manager rant olayı mı devreye giriyor anlamıyorum.kariyerinde bırak golü bir tane asist i olmayan tarık a 4,5 milyon avro veriliyor.milli takıma çağrılıyor.ama hemen her maç gollük ortalar asistler yapan şener milli takımda yok.torpil mi işliyor aga.kimi nasıl seçiyorlar?

    YanıtlaSil
  4. türkiyede şöyle bişey var.bağlantın ve torpilin olacak.yani bizden olacaksın.iktidar ahbap çavuş ilişkileri.bağlantıların yoksa en zayıf halka oluyorsun.hakan çalhanoğlu ve ömer toprak.bağlantıları olmayan oyuncular.hemen vazgeçildi.ama selçuk inan yada burak yılmaz dan hemen vazgeçilmiyor.neden?terimle şaş la ilişkileri var.gönül hatır ilişkileri.

    bu ilişkiler lincolnü yedi.skibbeyi yedi.bülenti getirdi.
    ersun yanal hakan şükürü kadro dışı bıraktı.hemen yediler ersunu milli takımda.terimi getirdiler.oysa ikinci sıradaydı milli takım elemelerde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir