28 Kasım 2014 Cuma

Prandelli'nin Veda Faturası: Galatasaray'ın Avrupa Bileti

 
Kendim için konuşayım, Prandelli konusunda düştüğüm yanılgı büyük. Benim gibi de düşünen birçok isim var. Futbolun romantikliğine kapılıp, bugün futbolun acı gerçekleriyle karşı karşıyayız. Prandelli ile geçen sürede Galatasaray'ın tek bir tane iyi oynadığı maç yok. 
 
Avrupa'nın en ağır takımlarından birine dönüştü Galatasaray. Tempo yapan, hızlı oynayan, beraberinde de biraz kalite getiren her takım fark attı zaten. Avrupa'da varlık gösterilemediği gibi, şu an ligde hangi takımlar Galatasaray'ı yenebilecek diye tahmin edebiliriz. O denli belli Galatasaray'ın ne yapabileceği ve bunda da baş sorumlu Prandelli'dir.
 
Futbolcular da suç yok mu diyebilirsiniz, elbette en büyük suçlu onlardır. Maalesef ki Ünal Aysal'ı çok sevmeme rağmen o büyük kontratları bu düzeni yarattı, Prandelli de altında kaldı. Ama bu konuda Prandelli'yi savunamam, kadro adaleti yaratamadı. Rotasyon anlayışı sadece Sneijder'le sınırlı kaldı ama kötü oynayan ne Selçuk İnan'ı ne de Burak Yılmaz'ı kesebildi. Furkan Özçal'ların yüzüne bile bakmadı, haliyle de kötü oynayan futbolcularla daha da kötüye gitti takım.
 
Kadro adaleti yaratılmalı, formayı giymesi gereken isimler taşımalı. Prandelli'nin yapamadığını yeni gelecek teknik direktör yapmak zorunda ama mevcut yönetimin Prandelli'yi bir kukla misali kullandığını düşünürsek yerine getirmek isteyeceği teknik direktör için de bunu düşünüyor olabilir. Böyle bir isim asla gelmemeli ama yeni gelecek teknik direktör üzerinde çok umudum yok, bunu söylemem lazım.
 
Başakşehir maçının ardından bu ayrılığın yaşanması gerekiyordu, geç kalındı. Zararın neresinden dönülse kar diyemiyorum, nitekim Avrupa bileti kaptırıldı. Başakşehir maçının ardından bu ayrılık yaşansa bugün Avrupa Ligi bileti cepte olabilirdi, ligde daha rahat bir konum olabilirdi ama tüm bunlara rağmen şampiyonluk ortada, bu da yeni bir umut. Ayrıca Avrupa hedefinin olmadığı ortamda da Türkiye Kupası hedeftir.

Prandelli'den geriye her maç sonu söylediği "agresif oynamalıyız, daha hızlı oynamalıyız, iki forvet oynamak hücum yapmak anlamını taşımaz, zamanla gelişiyoruz, yavaş yavaş ilerliyoruz" gibi söylemler kaldı. Bundan 2-3 sene sonra onu iyi bir yerde de görebiliriz, hala söylüyorum boş bir adamı İtalya Milli Takım'ının başına getirmezler ve Fiorentina kariyeri boş değildi ama burada kendinden verdiği ödünler onu vasıfsız bir yapıya ulaştırdı. Benim için de Galatasaray tarihinin en kötü teknik adamlarından biri olarak anılacak, hatta benim izlediğim dönemi baz alırsam belki de en kötüsü..

5 yorum:

  1. Kesinlikle en kötüsü yani fiyat / performans mantığından bakarsak olaya takım iyi durumda olmayabilir ama senin elinde Avrupanın belli başlı birçok oyuncusu var seninde teknik adam olarak kariyerin belli sonuç... içler acısı kaç kere 4 yediğimizi hatırlamıyorum resmen averaj takımına döndük 2 farklı tek galibiyetimiz yok onu geçtim normal bir şekilde maç kazanmışlığımız yok stoperimizin hücum becerileriyle maç kazanıyoruz yine aynı stoperin savunma beceriileri sayesinde 4 yiyoruz akıl alır gibi değil. Hepsinden öte Muslera gibi bir adam bile dibe vurdu dahası yok benim için kesinlike gelmiş geçmiş en kötü teknik adam performansı böyle rezalet görmedim.

    YanıtlaSil
  2. Hamza gelecek deniyor. Hamza hocanın sneijder hakkında dünya kupasında söyledkleri göz önüne alınırsa 2. Bülent korkmaz-lincoln olayını yaşayacağımız ve 3 sene öncesine döneceğimiz aşikar. Ne yapıyorlar ne yapmak istiyorlar bilmiyorum ama sene sonunu görürmü hamza hoca ya da sneijder merak ediyorum. 2 sini de tek kalemde harcayacaklar bence. Hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
  3. Çok önemli temel sorunu görmeden faturayı tamamen Prandelli ye çıkarmak pek adil yaklaşım olmuyor. Prandelli nin kabul edilemez hataları oldu. Ancak şu bir gerçek ki G.Saray kadro yapısı iyi değil ve başarısızlıkların temel nedeni kadro kalitesizliğidir.
    Muslera,Melo,Sneijder dışında üst düzey oyuncusu olamayan bir takım G.Saray. Şimdi H.Hamzaoğlu geldi diyorlar. İnanın hiç bir şey değişmeyecek.Terim ile beraber milli takım kadrosunu oluşturdukları 3 bankoları Semih,Selçuk, Burak yine takımın iskeleti oluşturacak. Bunlarla olsaydı zaten bu duruma düşülmezdi. İşte G.Saray işte milli takımın durumu.Milli takım en zayıf grubda neden başarısız. Göreceğiz Hamzaoğlu nu. Şayet Terim in izinde gidip hiçbir şey vermeyen bu üçlüde ısrar ederse zaten bugünkünden daha iyi tablo olmayacağı kesin.

    YanıtlaSil
  4. bize selçuk ve burakı yedek bırabilecek güçte teknik adamlar lazımdı.halilhodzic karekter sorunları hariç bence önemli işler yaptı kısa sürede.trabzonda.takımı fizik olarak yukarılara çıkardı.kimsenin gözünün yaşına bakmadı.bugün mehmet ekici fizik olarak yükseldiği için ön plana çıkmaya başladı.cardozo yu bazen yedeğe çekmesi ikinci yarılarda çıkarmasıda tamamen fizikle alakalı.

    ersun yanalda fizik e önem veren bir teknik adam.hodzic ten artısı medyaya saçma sapan açıklamalar yapmaması.

    hamza hocanın sneijder eleştirisi fizikle alakalı idi.teknik olarak değil.30 yaşındaki bilale fizik yükleyen ve tekrardan doğmasına neden olan bir hoca.

    eğer fizik olarak düşük selçuku oynatıp şino yu yedeke bırakırsa soru işaretleri doğacaktır bu durumda.

    YanıtlaSil
  5. benim için şino yu fizikten oynatmaması sorun teşkil etmez.ama şino yu fizikten sınıfta bırakıp selçuk u oynatırsa işte o zaman hamza tam bi hayal kırıklığı yaratır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir