24 Kasım 2014 Pazartesi

Yolun Açık Olsun Furkan Aldemir

 
Kimse Furkan Aldemir'e suç bulamaz, bu işin de zamanlaması olmaz. Bu adam sezon başında kontrat uzatırken, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve NBA'den gelen teklifler olmasına rağmen ücretini de düşürmüştü ama sezon başladığından bu yana para almadı. Furkan Aldemir'in orada gösterdiği fedakarlık Galatasaray içindi ama aynı fedakarlığı Furkan Aldemir'e göstermediler maalesef.

O da fırsat eline geçmişken NBA hayalini gerçekleştirmeye gidiyor. 76'ers formasını giyecek, umarım bizleri en iyi şekilde temsil eder ve oyununu geliştirmeye devam eder. Bu sezona çok formda girmişti ve Galatasaray'ın en çok sıkıntı çektiği pozisyonda da tek alternatifti. Galatasaray'ın Furkan Aldemir'in gidişinin ardından çekeceği sıkıntılar da ayrı bir muamma.

2-3 numara oynayabilen bir isimle anlaşacakken, şimdi iki tane pivot almak zorundasınız, üstelik biri yerli olması kaydıyla. Gelmesi muhtemel yerli isim de Furkan Aldemir'den daha kaliteli olmayacak haliyle, yani her anlamda Galatasaray için sorun büyük. Hepsinin ötesinde ise Arroyo dışında herkesin serbest kalma hakkı var, sen oyuncularının ücretini ödeyemiyorken nasıl transfer yapacaksın. Ya da hangi hakla yapacaksın diyelim, getirmek istediğin oyuncuya ne anlatacaksın.

Ergin Ataman şansı değil sabrı diye birşey var, şu ortamda gösterdiği sabır inanılmaz ama herkes gider ben kalırım diyor. Gerçek bir Galatasaraylı arıyorsak adresimiz Ergin Ataman olacak. Şu ortamda gösterdiği sabır, Beşiktaş'ta olduğu dönemde bile kredi kartını gösterip ben buyum diyebilmesi, Galatasaray'da yaptıkları ama Galatasaray'ın ona yapamadıklarına rağmen hala ısrarla başarıyı kovalaması çok büyük şeyler. 

Haklı yani, bu takıma birilerinin sahip çıkması gerekiyor ve o isim de Ünal Aysal. Başkan olduğu dönemde futbol takımının sponsorluğuyla ilgili, eğer ben sponsor olursam yanlış anlaşılır diyordu. Şimdi ise tam fırsatı, kendi kurduğu spor vizyonuna sahip çıkmasını ben de bekliyorum, ona da yakışan bu olacaktır, atılması gereken değerli bir adım olur bu. Atar mı bilmem ama ortaya koyduğu vizyonun altını doldurması buradan geçiyor.

Furkan Aldemir'in ayrılığında da emeği geçen herkese yazıklar olsun. Bu şartları yaratan, şubesine sahip çıkmayan, futbol diye inleyen ama Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu unutan herkese. Murat Özyer'den bir açıklama beklerim, transfer için isimler verirken, şifreler verirken neden bu tip durumların hep onun döneminde olduğu. Bu açıklanmalı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir