2 Aralık 2014 Salı

İmparator Kavramının Altını Gerçekten Dolduranlar


Basketbolun geldiği şu nokta inanılmaz. Ya bu kısıtlı imkanlarla gelen büyük başarıları konuşuyoruz, sadece 1-2 gün sonrasında da yaşanan skandallarla. Beşiktaş maçında alınan müthiş galibiyeti överken, 2 gün sonra Furkan Aldemir'in NBA'e gittiğini öğrenmemiz gibi. 

Taraftar başarı istiyor, Ergin Ataman da bunun için elinden gelenin en iyisini yapıyor, son yıllarda çok garip durumlar yaşıyoruz ama bir şekilde ayağa kalkmasını biliyoruz. Bu sezon da mali sıkıntılar ve sakatlıklarla başlayan bir dönem var, Galatasaray gün geçtikçe eriyor. Rotasyon 7 kişiye kadar inmiş durumda ve bu takım şampiyonluk, Euroleague hedefinden bahsediyoruz.

Her maçı kazanmak için çıkıyoruz söyleminin yaratıcısı Ergin Ataman. Şu imkanlarla da hala hedeften bahsediyorsak yine bunun sorumlusu Ergin Ataman. Ama bizler hocamızın önünü açmak, ona daha iyisini sunmak adına çalışmak yerine kendimize kaoslardan yer beğenmeye çalışıyoruz.

Kısa bölgesine takviye yapmayı planlarken, acaba Jamont Gordon'un dönüşü nasıl olacak diye düşünürken Furkan Aldemir'in gidişiyle birlikte yine planlar değişti. Bu takımın pivotu yok, 37 yaşında 4 numara pozisyonunda oynayan Kerem Gönlüm'le işi götürmeye çalışıyoruz. Eğer Jawai ve Vougioukas'a pivot diyorsanız o başka. Furkan Aldemir gitmemiş olsaydı da bu takımın pivota ihtiyacı vardı, şimdi iki tane ihtiyaç var, üstelik biri yerli olmak üzere ama yabancı bir pivot takviyesi gelecektir. Bazı isimler geçmeye başladı, eli kulağında.

Ama asıl mesele pivot almakta değil, yarın yeni bir sorun çıkmayacağının garantisini veremiyoruz. Yine mali sorunlar olabilir, bu sefer Erceg ben gidebiliyorum diyebilir ve kimse bunun önünde duramaz. Biraz daha futbolun dışına çıkmayı başarıp, Galatasaray'ın diğer hedeflerde de iddialı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ergin Ataman veya Ekrem Memnun senden veya benden daha az Galatasaraylı değil. Aksine bu camia için tüm sıkıntılara rağmen hedefe yürüyen, çok başarılı insanlar. İmparator kavramının altını gerçekten dolduranlar..

Ndong'un resmini koyma nedenim ise yakın geçmişe özlem. Onu en çok aradığımız zamanlar aslında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir