2 Ocak 2015 Cuma

Gerrard'ı Liverpool Formasıyla Görememek Çok Garip Olacak


Türk insanının çok sevdiği, bağlandığı yabancı takımlar var. Hatta bu takımlar adına büyük kavgalar veren insanları dahi gördüm. Dünya'da bu durum nasıl bilemem ama Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi sahipleniliyor bu takımlar. Bu takımların başında da Barcelona, Liverpool, Real Madrid, Arsenal gibi takımları görüyorum. Özellikle de Liverpool cephesi romantizmin tavan yaptığı ekiplerden.

O Liverpool'luları da bu kadar romantik kılan isimlerin başında Gerrard gelir. Çoğu Liverpool'lunun da bu takımı tutma nedeni. Bayrak adam kavramı günümüzde pek kalmadı ve o bayrak adamların da birer birer takımlarından ayrıldıklarını görür olduk. En olmazsa olmaz dediğim, asla ayrılmaz dediğim iki tane isim var. Biri Totti, biri Gerrard. Totti hala devam edecektir ama Gerrard'ın Liverpool'dan ayrılacağını açıklaması futbol tarihi açısından çok keskin bir viraj olacak.

Bu ayrılığın nedenlerini bilmiyorum. Liverpool'un yıllardır belli bir seviyenin üzerine çıkamaması da olabilir, Gerrard'ın artık kariyerinin sonunda yeni bir deneyim isteği de olabilir ya da bu durumdan fazlasıyla sıkılmış da olabilir. Kariyeri açısından nasıl bir yol çizeceği bilinmez, tek bildiğim Lampard vari bir Manchester City gibisinden adım atmaz, İngiltere'den mutlaka ayrılacaktır. ABD olur, Avrupa dışı olur ya da Avrupa'da da kalabilir. 

Keşke buralara uğrasa diyeceğim adamlardan, yaşı kaç olursa olsun. Önce adamlığın, sonrasında da orta sahanın tanımını bizlere yapardı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir