4 Mart 2015 Çarşamba

SC Nostalji #6; Zvjezdan Misimovic


Son 15 yılın en büyük hayal kırıklığı anketinde de başı çekmişti Misimovic. Tabii bu hayal kırıklığının derinlerine inmek lazım, acaba oynadığı futbolun ne kadar etkisi oldu? Ya da eğer Misimovic kadro dışı kalmamış olsaydı, o sezon değil de bir sonraki sezonda Fatih Terim'in elinde neler yapardı?

Yanlış olan şu, Karpaty faciasının ertesi gününde transfer edildi Misimovic ve Insua. Gerçi bu isimler olmadan da o turu geçmek gerekiyordu ama Galatasaray'ın o dönem vizyonu hakkında önemli mi gösterge. Tıpkı, S.Bükreş'e karşı Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kaybettikten sonra Baros'u transfer etmek gibi. Tipik Adnan Polat vizyonu işte, yapacak birşey yok. 

Rijkaard'ı getiriyorsun ama başarı yolunda etrafını donatmıyorsun. Hadi ilk sezon kurduğun kadro bir derece ama ikinci sezonunda takımı daha da zayıflatıyorsun. Barış Özbek, Mustafa Sarp, Ayhan Akman orta sahası devam. Baros'un arkasına Memet Batdal, Keita'nın yerine Pino. Ancak transferin son gününde Misimovic ve Insua. Bu tablo da yaşanan dengesizliğin kanıtı. Rijkaard'ın başarısız olması için tüm şartlar oluşturulmuş.

Misimovic'e dönersek, aslında o Schalke 04'e gitmek istiyordu, Schalke 04 bu transfer için ısrarcıydı ama Wolfsburg sırf rakibine futbolcu satmamak adına Misimovic'i Galatasaray'a gönderdi. Beni heyecanlandıran bir hamleydi, tüm Dünya'nın tanıdığı, kendini kanıtlamış bir 10 numara. Yeni Hagi arayışında yeni bir nefes ama Rijkaard dönemi uyum çabası altında geçti gitti, zaten Rijkaard da çok uzun soluklu olmadı. Burada asıl mesele Hagi ile yaşadıkları.

Hagi geldiğinin ertesi Fenerbahçe maçına çıktı. Sağ tarafa Elano'yu attı, sol tarafa Misimovic'i attı derken iyi de bir katkı aldı, son dönemde oynanan en iyi Saraçoğlu deplasmanıydı belki de. Ama bir haber geldi, dedi ki Misimovic kadro dışı. Nedenini bilen yok, nedenini tahmin edebilen bile yok. Sakız çiğniyordan girildi, başka şeylerden çıkıldı ama Misimovic o takıma geri dönemedi. 

Hagi'nin Galatasaray dönemlerine baktığımızda da 10 numaralarla iyi anlaşamadığını görüyoruz. İlk döneminde 10 numara pozisyonunda bir futbolcusu yoktu zaten, ikinci döneminde de Misimovic'i yedi. Hagi'yi sever, sayarım, bugün gelse yine heyecanlanırım ama Misimovic konusunda hatalıydı. O sezonu Hagi de tamamlayamadı ama Hagi gittiğinde Misimovic çoktan takımdan ayrılmıştı. Ayrılmamış olsa geri dönebilirdi, bir sonraki sezonda takımda kalırdı, belki de o şampiyonluklarda Misimovic'in de payı olurdu. O yetenekte ve kalitede bir arkadaş.

Aslında Misimovic Galatasaray'dan ayrıldığı gün futbolu bırakmıştı, bugün değil. Galatasaray sonrası kariyerine bakın, Dinamo Moskova'ya gitti ama eski günlerinden uzaktı, sonrasında Çin denedi derken 32 gibi erken bir yaşta futbolu bıraktı. Kariyerinin en olgun, en iyi dönemini yaşayacaktı belki de ama Bundesliga sonrası yanlış kariyer seçimi bugün Misimovic'e futbolu bıraktırmıştır.

1 yorum:

  1. lincoln den daha fazla verim alacağımız bir adamdı ama hagi nin iş bilmezliği onu da bizim paraları da yaktı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir