8 Temmuz 2015 Çarşamba

Jem Paul Karacan Galatasaray'da


FM'den takip ettiğimiz, Türkiye Ligi kariyerlerimizde kadroda bulundurduğumuz bir isimdi. Yabancı kontenjanının bu anlamda dermanıydı ama gerçek dünya yabancı sınırının genişlediğini söylüyor ve Jem Karacan transferini sorgulamamız gerektiğini bizlere söylüyor.

Son iki sezonu büyük sakatlıklarla geçmiş bir isim. Şöyle diyeyim, geçen sezon sadece 8 lig maçına çıkmış, ondan önceki sezon ise bu sayı 7. Hem yabancı kontenjanı hem de sakatlık durumu da bu transferin gerekliliğini sorgulamamız gerektiğini söylüyor, üstelik 20 yaşındaki çocuktan da bahsetmiyoruz.

Yeteneğine lafım yok, eski Jem Karacan'ın inanılmaz bir temposu vardı. Veli Kavlak'a benziyor biraz tarzı, Galatasaray orta sahasına dinamizm getirebilecek bir isimdi ve sürpriz golleri de vardır. Topla çıkışları o kadar iyi olmasa bile hücuma çıkmayı sever, rakip ceza sahasının etrafında bulunur, şut özelliğini kullanırdı. Her iki ayağını da kullanır. Ama bu dediklerim sağlıklı Jem Karacan'ın özellikleri, son durumunu bilmiyorum, bu transfer gerçekleştiğine göre sağlık kurulundan onay almış demektir.

Orta saha için alternatif olacak. Yekta Kurtuluş, Furkan Özçal ve Umut Gündoğan gibi isimlerden yana beklenti yok, bu yüzden de Jem Karacan ile o rotasyon genişletilmek istendi. Riskli bir hamle ama futbolcunun bonservisi olmadığı için girilebilir bir risk gibi görünüyor, çok da gerekli olmasa bile.

Jem Karacan adına akıllarda kalan en büyük özellik futbolcunun iyi bir Galatasaray taraftarı olması. Twitter'da görüyorduk, iyi bir takipçi olduğu kadar 13-14 yaşlarında da Galatasaray altyapısında oynamış ama çok kısa bir süre sonra İngiltere yolunu tutmuş bir isim. Bu detay da önemli.

Üzerine uzun uzun konuşmaya gerek yok, hepimiz için kapalı kutu bir anlamda. Takip ettiğim bir isimdi ama dediğim gibi sakatlıktan dönüşü ne olacak bilmiyorum, kamp dönemini görmek durumundayız. Hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir