30 Temmuz 2015 Perşembe

SC Nostalji #33; Dany Nounkeu


Ujfalusi & Semih Kaya ikilisiyle şampiyon olan ve yıllar sonra doğru bir ikili yaratan Galatasaray, 2012-2013 sezonunda bu ikiliye alternatif yaratma peşine düştü. Gökhan Zan & Servet Çetin ikilisini bu isimlerin arkasına yazıyorduk ama Servet Çetin'in takımdan ayrılmasından sonra da bir kişilik stoper kontenjanı açıldı ve bana göre sürpriz bir şekilde Dany ile dolduruldu. Basında çok fazla ismi çıkmamıştı ya da görüşmelere başladık gibisinden açıklama yapmadan Dany'nin transferi açıklandı. 

2 sezon Gaziantepspor forması giymiş ve kendisini kanıtlamış bir isimdi ama Galatasaray'ın yurt içinden bir stoper hamlesi yapacağını tahmin etmiyordum. 3.3 milyon avro gibi bir bonservis ücretine transfer edildi, o aşamada da Ujfalusi ve Semih Kaya ikilisi için doğru alternatifti. Hızlı bir oyuncu, iyi kesici gibi düşünüldü ve Galatasaray'ın da hızlı bir stopere ihtiyacı vardı.

Galatasaray'ın şanssızlığı Ujfalusi'nin sakatlığı oldu, transferin son günlerinde gelen sakatlık herkesi düşündürdü. Acil bir stoper daha alınması gerekiyordu, o aşamada Semih Kaya & Dany ikilisi düşündürüyordu ama Cris hamlesi de tutmadığından o sezonun genelini Semih Kaya ve Dany ile geçirdik. Peki o sezon ne kazanıldı dersek, gelen şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi başarısı var. Çok dile getirilmez ama Dany'nin de katkısı olduğunu düşünüyorum, en azından sırıtmadı. Ujfalusi gibi bir ismin arkasını bir şekilde doldurdu.

2013-2014 sezonu ise gözden düştüğü dönem. Galatasaray iyi bir stoper arıyordu ve bu ihtiyacı Chedjou ile doldurdu ama yeni yabancı sınırı da bazı yabancılara kulübe değil de tribün yolunu gösterdi. Yine de Terim döneminde şans buluyordu Dany, Mancini geldiğinde o şansı pek bulamadı. En azından stoper olarak. Kendisini her iki bekte de izledim, bek oynayabilme özelliğini bu sayede gördük ama o sezonun devre arasında Beşiktaş'a kiralanması da ayrı hikaye.

Hayatımda gördüğüm en saçma transfer hikayelerinden biri. Galatasaray'ın Burdisso'yu alıp Dany'e yol vermesi bir yana, Beşiktaş'ın en büyük rakibinden futbolcu kiralaması da yıllar sonra bile anlatılacak bir durum. O Dany de Galatasaray'a karşı yaptırdığı penaltıyla işi farklı noktalara getirdi derken Beşiktaş günleri o kadar uzun olmadı. Galatasaray da kendisini gözden çıkardığı için önce Granada'ya kiraladı, yarım sezon forma şansı bulamadı, ligin 2. yarısı Evian'a gitti ve bir anda takımın en iyisi oldu derken garip bir sezon yaşadı.

Evian performansı da Dany'i bir kere daha görelim hissiyatı uyandırdı ve kamp kadrosunda yer aldı ama benim de beklentim olmasına rağmen Dany aynı Dany, hala risk almayı seven bir çılgın. Görüntü hiç iyi değildi ve takımda da kalmadı. Bursaspor'la anlaştığı söyleniyordu ama Galatasaray ve Bursaspor anlaşma sağlayamadı, sonrasında Dany'nin sözleşmesi fesh edildi derken Bursaspor yolunu tuttu. Galatasaray sonrası Fransa'ya döner, piyasa yaptı diyordum ama Bursaspor işi şaşırtıcı oldu. Sivok & Serdar Aziz ikilisinin arkasında şans bekleyecek ya da bek kontenjanından alındı. Bunu da sezon içerisinde görürüz.

Dany'nin ilginç bir tarzı var. Top kapma konusunda fazlasıyla iyi, Cristiano Ronaldo'ya bile bir omuz atıp, inanılmaz kesicilik yapabilen bir isim ama kaptığı o topu da 5 saniye içerisinde kaybedebilir. Topla çok oynar, çalım dener, sektirir, ilginç denemeler yapar, anlayacağınız risk almaktan hiç çekinmez ve hatalar yapar. Ama çok hızlıdır, iyi bir kesicidir. Bu anlamda riskli bir tercih ama tecrübeli de bir futbolcu, Galatasaray formasıyla en üst düzey Şampiyonlar Ligi mücadelesinin içerisindeydi.

4 yorum:

  1. Dany futbolunu olgunlaştırabilse efsane olabilecek bir oyuncuydu. Ne yazık ki dediğin gibi tam bir çılgın kaptığı top`u 5 saniye geçmeden kaybedebiliyor.Yolu açık olsun. hatırladıgım en önemli maçı manu maçıdır. taş gibi futbol oynadı yaptıgı hatalara ragmen.

    YanıtlaSil
  2. Acaba sağ bekte oynayamaz mı diye düşündüğüm bir isim. Risk alsa bile en azında yol geçen hanı olmazdı diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beğenmeyip gönderilen Dany in şu anda kadroda bulunan, orta yapmayı beceremeyen Sabri, yetersizliği aşikar Tarık , hala G.Saray da nasıl forma bulduğuna şaşırdığım son derece vasat stoper Semih Kaya ve asla G.Saray gibi üst düzey takımda stoper oynayamayacak Koray dan daha iyi defans futolcusudur. , ama ne yazık ki medya tarafından yaratılan algı ile

    YanıtlaSil
  4. hadi canim sende semihe vasat mi diyorsun sasirtici acikcasi. semih oynamadigi zaman savunmanin hali icler acisi oluyor izlemedin zanndersem. yaninda dogru durust biri oynadiginda neler yapabilecegini gosterdi semih.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir