10 Ağustos 2015 Pazartesi

Bruma'da Kaybettik Ama Telles'de Kazanalım


Telles'in Galatasaray'a ilk geldiği günleri hatırlıyorum. Hücumcu bir bek algısı vardı, öyle de başladı aslında Galatasaray kariyeri. Devamı ise büyük bir değişim oldu, savunmacı bir bek oldu. Mancini ve Prandelli dönemleri Telles adına kayıp ama Hamza Hamzaoğlu döneminde gelişim gösterdiğine inanıyorum ama hücum anlamında değil, savunma özellikleriyle.

Sabri Sarıoğlu sürekli bindiriyor, kendisi için "hücum beki" kavramı yarattı. Orta sayılarına da bakarsak bunu görebiliriz ama geri dönüşleri sıkıntılı, yaşıyla da alakalı temposu düştü. Onun bu kadar hücuma çıktığı noktada da Telles savunmada kalmayı, stoperleri üçlemeyi tercih ediyor. Çok fazla çizgiyi kullandığını, bindirdiğini göremezsiniz. Sürekli içeri kat ediyor, orta sahanın içerisine giriyor ve pas oyununa katılıyor. Sneijder'i topla buluşturan isim genelde Telles, savunma konusunda ise geçen sezona oranla bir farkı var, o da güçlendirdiği fiziği. Eskiden kolay düşerdi, şimdi ayakta, mücadele ediyor.

Telles için iyi veya kötü demek ise bir bek oyuncusundan ne beklediğiniz ile alakalı. Caner Erkin gibi olmasını istiyorsanız Telles çok farklı bir kulvarda koşuyor. Bu yüzden de Telles'i yukarıda anlattığım gibi değerlendirmek daha mantıklı olacak. Sabri Sarıoğlu'nun sürekli hücum düşündüğü bir takımda Telles'in rolü defansif ve açmadığı ortalar, yapmadığı asistlerle değerlendirmek yanlış. Telles için konuşulan talipler ise onun değerini, potansiyelini ortaya koyan diğer bir özellik.


Bursaspor maçında futbolcuların sahaya yayılışları. Sabri Sarıoğlu tek başına sağ kanadı kullanmış, Chedjou ve Selçuk İnan sıklıkla onun kademesine girmek zorunda kaldılar. Hücum oyuncuları da sürekli içeri kat etmiş ve ortada yığılmışlar ama Telles'e bakarsanız stoperleri üçlediğini görebilirsiniz.

Telles adına beklentim var, bu sezonun önemli isimlerinden biri olmasını ve değerini daha çok parlatmasını bekliyorum. Bruma'da kaybettik ama Telles'de kazanalım. Şu an bile böyle talipleri varsa sezon sonunda iş çok daha farklı boyutlara gelebilir. Telles'in üzerine gitmeye devam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir