31 Mart 2016 Perşembe

Emre Çolak'a Kadar Galatasaray'dan Ayrılması Gereken Başka İsimler Var


Emre Çolak'la yeni sözleşme kararı alınması beni mutlu eder. Futbolunu ilerletememesi, yaşın artık 24 olması ve genç yetenek statüsünden çıkması bir yana kulübün en az kazanan futbolcularından. Geniş rotasyon içerisinde de bence güvenilebilecek isimlerden. Hala doğru teknik direktörü aradığını düşünüyorum, ileriye atılım yapmak için. Şenol Güneş Galatasaray'ın başına gelseydi ilk yükselmesini beklediğim isim Emre Çolak olurdu mesela, böyle bir teknik adam gerekli ki Emre Çolak'ı gönderdiğinizde de yerini kiminle dolduracaksınız. Aynı parayı verdiğiniz yine aynı standartlarda bir yerli gelecek, o da yüksek ihtimalle Emre Çolak'ın daha potansiyellisi olmayacak. Mustafa Denizli iyi gelmedi Emre Çolak'a, ısrarla güvenmedi. Hoca gittikten sonra ise 11'e yerleşti, hızlı oyunu biraz olsun umut verdi Galatasaray'a, hareketlendik. Riekerink'in de üzerinde durduğunu görüyoruz, büyük ihtimalle gelecek teknik adam da öyle olacak. Aynı şartlarda sözleşmesinin uzatılması gerekiyor, gittiği takımda göstereceği performans sonrasında "ah'lar" arasında kalabiliriz. Avrupa ihtimali varsa gitsin tabii, orası ayrı. Kendi futbolu açısından önemli bir hareket olur ama Galatasaray'ın tutması gereken isimlerden biri. Emre Çolak'a kadar bu takımdan ayrılması gereken tonla isim var.

12 yorum:

  1. yeterli gelişimi göstermediğini ve gösteremeyeceğini düşünmekle beraber şartlar, GS ruhuna sahip olması, uygun ücretle oynayacak olması, bu ahmak yönetimin etki yapacak transfer yapacağına olan inançsızlığım Emre kalsın dememe neden oluyor. Umarım kalırsa yeteneklerini daha iyi kullanıp benim gibi düşünen GS taraftarlarına "vay be" dedirtir.

    YanıtlaSil
  2. Bu takimda 6 numara oynayacak tek adam Emre colak. Benim gorusum bu. elinden tutacak bir teknik adama ve heyete ihtiyaci var. yetenek ve ozellik var sadece yönlendirme ve dogru sistemle oynayan birntakim lazim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara imkansız, defansif orta saha oynamak için o fizik yetersiz .

      Sil
  3. defansif orta saha degil barcelonada xavi nin yaptigi top dağıtımından bahsediyorum 6 numaradan kastim bu. hizi ve cabuklugu ile teknigi ile bunu yapabilir. bence artik defansif orta saha selcuk olmali milli takimda oldugu gibi. emre selcuk yanlarina bir tanede iyi bir orta saha ile iyi osler yapabilirler dogru sistemle dogru teknik heyetle tabiki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da imkansız, yine fizik ister. Xavi ile Çolak arasında müthiş bir güç farkı var, sadece teknikten yola çıkılarak bu söylenemez. Selçuk İnan o "regista" dedigin olayı yapabilecek tek isim. Ya da Nuri Şahin mesela, o tarz isimler.

      Sil
  4. o fizigi de katacak teknik heyettir. tabiki xavi ile emreyi kiyaslamak gbi bir ukalalik yapmam. aralarinda milyon firin ekmek var. bende nuri olayina katilmiyorum cok agir bir oyuncu selcukta ayni sekilde agir oyuncular ayrica bu pozisyon akil isteyen bir pozisyon bu akilda suan sadece bilal dr var takim top yaparken pas verdikten sonra almak icin bosa cikan verip tekrar bos alan acan bir yetenek ama yas siniri var.

    YanıtlaSil
  5. en emreden olur diyorum cabuklugu ile ve top yapabilmesi ile bunu becerebilir ama zeka lazim fizikten once o akil lazim bilal de ki akil emre de olsa suan xavi diye oynatirsin abartili olabilir belki ama bir nebzede lezzet katar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. futbolcunun fizik yapısı buna engel, imkansız. ne katabilirsin daha fazla :)

      Sil
  6. bence imkansiz degil. Futbol akli olgunluga ulasirsa fiziksel eksiklik fazla goze batmaz. emre belki kisa celimsiz olabilir ama buna kardi hizi ve cabuklugu var mesela nuride agir bir oyuncu ama futbol akli var. 3 lu orta sahada emre her turlu is yapar. yanlis anlasilmayalim 2 li orta sahadan bahsetmiyorum. tabiki su haliyle degil futbol aklini futbol gozunu acmasi lazim

    YanıtlaSil
  7. benim fizikten kastim 90 dakikayi siritmadan cikarabilmesi. kondisyon. bugun donkta da fizik var ama bir ise yaramiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre ÇOlak'dan Xavi değil Iniesta tarzı bir futbolcu olur. Çünkü hareketli, hızlı ve çabuk. Tarz farklı, Emre Çolak orta sahanın hücum tarafındadır, topla dikine çıkar, hızlı oynar. Xavi vari bir isim yaratamazsın, fiziğinde o tabiat yok. 1.10 boyundaki bir adamı 1.50 yapamazsın 40 yaşından sonra :)

      Sil
  8. Bak bende dusundum ama emre onu beceremez yani pas verir topu dağıtır alip verir ama inista gibi sorunluluk alip bire bir gibi adam gecme gibi islerini yapabilecegini sanmiyorum. emreyi paf takimdan beri takip ediyorum ben tezimde inatciyim hala emre bu isi yapar diyorum. :)) xavi olsun iniesta olsun ama 3 orta sahada her turlu oynamali oynarda hic bir teknik adam bunun uzerinde israrla durmadi. hatta bir ara mancini denemisti emreyi gobekte hatirlarsin belki ama oda kisa kesti :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir