30 Mart 2016 Çarşamba

Her İki Takımın da Sneijder'in Liderlik Vasfına İhtiyacı Var


"Bazen böyle dönemler oluyor. Galatasaray yönetiminin ne yaptığını, ne tür değişiklikleri hayata geçirmek istediğini biliyorum. Hollanda Milli Takımı'nda da ne yapılmak istendiğinin bilincindeyim. İki taraf için de pozitif duygulara sahibim."

Ayrılacağı yönünde bir kanaat vardı ki son çıkan haberler de bu yöndeydi ama Sneijder'i dinlemek gerekiyormuş. Şöyle bir durum var, Galatasaray ilk defa maddi sıkıntı yaşamıyor, hatta bu dönem "çok şükür ki" sporcu alacağından ötürü haberler de okumuyoruz. Geçen sezon mesela, alacaklarla ilgili de büyük sorun vardı, Sneijder de uzun bir süre maaş aşamadı ki belli bir süre içerisinde serbest kalma durumu doğabiliyor ama Sneijder sorun etmedi, devam etti. Piyasası da yüksek, bugün gidecek olsun inanılmaz talipleri doğar ama gidiş sebebi maddi nedenler olmaz ya da takımın geldiği şu nokta onu rahatsız etmez. Mücadeleye devam ediyor, görüntü o ki etmeye de devam edecek ama yine de belli olmaz bu işler, Türkiye'de yaşıyoruz.

Aslında konu o değil, Sneijder'in Galatasaray'ın gelecek planlarından haberdar olması. Buradan büyük bir sonuç çıkarmıyorum, Galatasaray'ı Sneijder yönetiyor gibisinden. Bilmesi de doğal, her futbolcu geleceği görmek ister, özellikle Sneijder gibi bir isim. Hatta camiayı böyle sahiplenmesi de benim hoşuma gidiyor, Sneijder gibi bir futbolcu neticede. Kim olursa olsun herhangi bir futbolcunun güdümünde olan bir takıma karşıyım ama bu açıklamadan da kötü bir sonuç çıkarmıyorum, aksine takımı sahiplendiğini düşünüyorum. Teknik direktör konusunda elbette ona da sorulmalıdır, Riekerink konusunda da fikrini söylemişse bunda mesele yok. İş doğru adımları atmaktan geçiyor.

Sneijder için de zor bir dönem tabii, Galatasaray'da da işler iyi gitmiyor, Hollanda Milli Takım'ında da. Uzun yıllar sonra bir şampiyonadan mahrum kalacak, kendisi adına boş bir yaz dönemi olacak. Galatasaray'ın Avrupa'dan men cezası var derken Avrupa arenasına da çıkamayacak ama her iki takımın da kendisine ihtiyacı var, özellikle de lider vasfıyla. Sneijder de bunu karşılayacak gibi görünüyor, konuşmalardan çıkan sonuç bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir