19 Nisan 2016 Salı

Burak Yılmaz, Yeni Bir Kariyer Ancak Bu Kadar Güzel Başlardı


Burak Yılmaz'ı seviyorum, Galatasaray'ı benimseyen, sahiplenen tüm futbolcuları sevdiğim gibi. Belki doğuştan değil ama hepimiz gibi o da iyi bir Galatasaraylı, kariyerinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor olmasına rağmen. Galatasaray'da da çok büyük işlere imza attı, kazanılan başarılarda payı çok büyük, hakkı da yeterince verilmedi ama bir kere Galatasaray taraftarına küstüğünü, sitem ettiğini hatırlamam. Selçuk İnan'ın dahi düştüğü yerde Burak Yılmaz hiç düşmedi, bu anlamda yeri bende çok ayrı. Neden satıldı demiyorum, öyle olması gerekiyordu ve gitti, giderken de büyük kazandırdı. Galatasaray tarihinde giderken büyük kazandıran kaç tane isim var, bir tek Arda Turan'ı sayabilirim, başka yok. Bu yüzden de Burak Yılmaz için atıp tutmak yerine, biraz olsun hakkı olanın hakkını vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çin kariyeri müthiş başladı, sakat gitti, uzun bir süre oynayamadı ama ilk maçında sonradan oyuna girip 1 gol, 1 asist ve 1 de penaltı yaptırdı, maçı kazandırdı. Ancak bu kadar güzel yeni bir kariyer başlangıcı olabilir. Hemen Galatasaray'da ilk maçları aklıma geldi, sonradan oyuna girdiği Bursaspor ve Antalyaspor maçları gibi, gollerle başlamıştı, yine aynısı oldu. Umarım işler onun için iyi gider ve çok mutlu olur. Euro 2016 öncesinde de bu başlangıç değerli, Cenk Tosun dışında forvet sayamadığımız şu ortamda Burak Yılmaz gibi bir ismin varlığı turnuva öncesinde bizler için büyük bir güç..

6 yorum:

  1. Burak bize kazandırdı ama kendisi de kazandı.Takımın çeniçerilerinin başında geliyordu.Uzak doğuda kendisine başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera da kazandı, Sneijder de kazandı. Herkes kendi de kazandı. Keşke herkes Burak kadar Galatasaraylı kalabilse.

      Sil
  2. "bir kere Galatasaray taraftarına küstüğünü, sitem ettiğini hatırlamam."

    Yapma, arşivci adamsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma çıkarıp oynamak istemeyen adamlar gördük. Burak ne yaptı :)

      Sil
  3. Islıklanıyor diye taraftara attığı tripler ortada... 6-1 yenildiğimiz Real Madrid maçında kenara gelirken çok ağır küfür etmişti ayrıca, sonra özür dilemişti: http://www.aktifhaber.com/d/other/burak-001.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aktifhaber :)

      Robot değil futbolcu, el kol görmedim, alkışla karşılık, ısrarla 4. yıldızı gösterme gibi şeyler. Forma çıkaranları ve özür dilemeyenleri gördük biz :) Şu an Çin'de ve hala Galatasaray üzerinden paylaşımlar. Ben seviyorum, adam gibi adamdır. Yürüyedursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir