29 Nisan 2016 Cuma

Hepimiz Podolski'yiz, Bursaspor 1-1 Galatasaray


Galatasaray'ın bu sezon oynadığı en iştahlı maçlardan biri. Takım ısrarla pas yapmaya, topa sahip olmaya çalışınca özüne dönmüş oluyor. Hep diyorum, bu takım savunarak kazanamaz ve yediğinden fazlasını atmaya çalışmak zorunda. Bursaspor karşısında bu vardı, hücum düşünen, hücum uğruna risk alan bir takım. Kaybedebilirdik de, her iki taraf da birbirini cezalandırabilirdi, öyle bir ortam vardı ama Galatasaray açısından bakınca son haftaların en iştahlı hücum performansı.

Hamza Hamzaoğlu'nun "maçın hakkı bizim kazanmamızdı" söylemine katılmıyorum, kazanabilirlerdi ama Galatasaray'a daha çok bakan bir maçtı. Bursaspor 1-0 öne geçene kadar iyi bir Galatasaray izledik, topa sahip, hücumu düşünen. Özellikle de rakip defansın arkasına sarkıttığımız isimlerle, tek noksan pasın şiddeti ve zamanlama. Bunu ayarlayamadık, devamında Bursaspor cezayı kesti. Batalla'nın etki ettiği tek an var, o da golün asisti. Galatasaray'da böyle bir isim bugün yoktu. Açık alanda Stoch da etkiliydi, durduramadık, o anlamda şanslıydık. Jem Karacan'ı beğenmeyiz o ayrı da o tarzda bir isim bugün Galatasaray'da yoktu, orta sahada rakibi hiç bozamadık. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi Jem Karacan, inanılmaz değil mi?

İkinci yarı ise farklı. Golü erken bulmak avantajlı oldu, bu sefer Bursaspor da galibiyet adına gelmek istedi, bu da büyük açık alanlar oluşturdu. Gole değinmek lazım, uzun zaman sonra çalışılmış bir duran top organizasyonu gördük. Açık alanlarda ise cezayı doğru kesemedik, pozisyonlara rağmen. İlk yarıda kötü olan Olcan Adın ikinci yarıda toparladı mesela, etkiliydi. Podolski işin içine biraz daha dahil olmaya başladı ama Selçuk İnan tek kalıyor, kullanamıyoruz. Emre Çolak'ı kanatta izlemek lazımdı, orta saha göbeğinde değil. Daha da organize gelebilirdik ama Yasin Öztekin'in üstün çabasıyla maç berabere bitti, çok rahat bir galibiyet imkanı varken.

Televizyonlarda Podolski haksız, Yasin Öztekin doğru yaptılar diyorlar ki inanamıyorum. Podolski'nin tepkisi çok yerinde ve doğru. 250 metre topu sürse, topu oraya taşıyan isim olsa ne olacak, şut atma imkanı mı tanıyor, daha müsait bir arkadaşı varken. Podolski kendini çok güzel kaçırdı, yapılması gereken önüne topu bırakmak ve öne geçmek ama kaleye saçma sapan bir şut izliyoruz. Devamında da Podolski'ye bilerek pas atmama dönemi, son 10 dakika böyle geçti. Hata bizim tabii, Yasin Öztekin'i bu noktaya biz taşıdık. Egosunu biz okşadık, 7 numarayı giydiğinde de kendisini ulaşılmaz bir kanat oyuncusu zannetti. Hata başta benim.

Deplasman kabusu bitebilirdi, bitmedi. Riekerink'i suç bulmak istemiyorum, deniyor elinden geldiğinde ve bazı anlamsız ısrarlarına rağmen. En azından hücum oynuyoruz, pas yapmaya çalışıyoruz. Takıma bu aşılandı. Kanatlarda Sinan Gümüş gibi bir isim bugün sahada olsa rahat bir galibiyet mümkündü, öyle anlatayım.

2 yorum:

  1. sende bi yasin takıntısı var aga.kötü denilen yasin 7 gol 3 asistle oynuyor şu anda.o malum pozisyonda kim olsa vururdu.kaleciyle karşı karşıya kalmışsın.sorumluluk alan her oyuncuya saygı duyarım ben.poldi tek başınada gelmiyor ayrıca.yanında rakip oyuncu var.neyse.nankör olmamak lazım aga.geçen sezon yasin sneijder telles üçlüsü ile geldi şampiyonluk.sol kanadı işler hale getirdiler.poldi falanda yoktu geçen sezon.

    yeteneksiz sahada sorumluluk almayan topla ilişkisi kazma olan bir oyuncu olsa anlarımda yasin gayet yetenekli bir oyuncu aga.daha yeni messiler neymarlar ne goller kaçırdılar.gol pozisyonu kaçar aga.mesele gol pozisyonunun içinde sorumluluk alıp almadığın yeğen

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir