29 Nisan 2016 Cuma

Herkes Gider Reus Kalır Diyoruz, Umarım O da Veda Etmez


Mario Götze'yi Dortmund tribünleri yuhalar, büyük de bir bonservis getirmesine rağmen. Nedeni ise Dortmund'un Şampiyonlar Ligi yürüyüşüne ihanet etmesi, yarı yolda bırakması. Götze o anlaşmayı sezon sonunda da yapabilirdi, belki bu sayede finalde oynar ve kupa gelirdi, bilinmez.

Lewandowski ise alkışlarla uğurlandı, bir lira bonservis getirmemesine rağmen. Çünkü hep dürüst davrandı, beni şimdi satın yoksa sezon sonunda bedavaya gitmek durumunda kalacağım diyerek. Dortmund'a büyük katkıları oldu, taraftar da bunu unutmaz. Bu anlamda yeri ayrıdır, öyle de kalır. Keşke gitmeseydi tabii, orası ayrı.

Son olarak Hummels. Onun durumu başka. Bayern Münih altyapılı bir futbolcu, zamanında yetersiz diye Dortmund'a gönderildi ve Klopp'un elinde Dünya'nın en iyi stoperlerinden birine dönüştü. Zamanla da takımın lideri oldu ama belli ki Hummels'in bir yerlerinde "Bayern Münih'e şu kadar bonservisle geri döneceğim ve yeni bir hikaye yazacağım" düşüncesi var. Bu yüzden Bayern'e gitmek istiyor, bunu da şimdiden açıkladı ve gidecek. Üzgünüm, gitmesini istemezdim onun ayrılığı benim için farklı. Çünkü o takımın lideri, kaptanı. Böyle olmamalıydı.

Tuchel haklı, bu şartlarda yarışmak zor. En büyük rakibiniz sizin en iyi futbolcularınızı çekip alıyor, ses dahi çıkaramıyorsunuz, kadere razı oluyorsunuz. Bu ortamda nasıl mücadele edebilirsiniz ki? Şu fotoğraftan üç futbolcu Bayern forması giyiyor, hatta Guardiola kalmış olsa İlkay Gündoğan'ı da o formayla görüyor olurduk.


Herkes gider Reus kalır diyoruz, umarım o da veda etmez. Direnen bir tek o kaldı, Dortmund'la sözleşme yeniledi ve Bayern'e gitmeyeceğini de dile getiriyor. Hummels'in hikayesine benzer bir öykü o da, zamanında yetersiz diye Dortmund'dan yollandı ama büyük bir bonservis karşılığında geri döndü. Şimdi bana "o zaman Hummels'e neden saygı duymuyorsun" diyebilirsiniz ama o lider, kaptandı. Şu takıma biraz vefa duyulmasını istiyorum, sadece o..

4 yorum:

  1. "Lewandowski ise alkışlarla uğurlandı, bir lira bonservis getirmemesine rağmen. Çünkü hep dürüst davrandı, beni şimdi satın yoksa sezon sonunda bedavaya gitmek durumunda kalacağım diyerek. " bu kısmı anlamadım hem diyorsunuz ki bedava gitti hemde "beni şimdi satın yoksa sezon sonunda bedavaya gitmek durumunda kalacağım" e zaten bedavaya gitmiş. takımını bırakıp gitmiş para kazandırmadan burda saygı duymamız gereken ne. 1 sene daha oynasaymış takımı ile beraber katkı sağlasaymış takımına madem bedavaya gidecekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. satmadılar, saygı duydu. bir sene daha takımda kaldı, oynadı, katkı da sağladı, hatta gol kralı oldu diye biliyorum ve bedavaya ayrıldı. konuya hakim değilsin, yorumun hatalı olmuş.

      Sil
  2. büyük balık küçük balığı yutuyor aga.bayern dortmundu dortmund mainz i diye gidiyor bu işler:)

    YanıtlaSil
  3. Reus da gidecek belki bir gün ama diğerleri gibi Bayern'e gitmesin isterim. Gidecekse başka bir ülkeye, kulübe gitsin. O Dortmund'un her maçını izlemiş, büyük keyif almış birisi olarak Reus'u da Bayern formasıyla görmek çok koyar be :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir