4 Mayıs 2016 Çarşamba

Xabi Alonso..


Yaş 34, kariyerine baktığınızda ise kazanmadığı kupa kalmamış. En basiti, Liverpool ve Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmış mesela. 2 sene önce Real Madrid - Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi finalini hatırlarım, sahada değildi ama tribünde sanki bir taraftar gibi yaşadığı heyecanı. Şimdi de Bayern Münih formasıyla Atletico Madrid'e karşı yarı finalde kaybedince yere yıkılıyor, gözyaşı döküyor. Başarıya duyduğu açlık, isyan bitmiyor. Biraz da bu yüzden Xabi Alonso işte, futbol tarihinin gördüğü en büyük karakterlerden biri..

1 yorum:

  1. hocam o değilde simione nin taktik felsefesini çözmüş durumdayım:)

    4-4-2 nin orta sahadaki 4 lüsü her şeyi belirliyor.simionenin kafasında ortadaki 4 lü çok önemli.belirleyici.şöyleki.son bayern deplasmanındaki kadroya bakalım.

    maç başında gole ihtiyacı yok.orta 4lü şu şekilde.kanatlarda koke ve nunez.orta göbekte gabi ve fernandez.nunez cm den bozma koşan bir kanat.fernandez ve gabi zaten fizikle oynuyorlar.sadece koke var.biraz daha az koşan.

    imdi 1-0 geriye düşüyor.haliyle gole ihtiyac var.46 daki değişiklik şu şekilde.fernandez çıkıyor carrasco giriyor.nunez göbeğe çekiliyor.yani kanatlara yetenek takviyesi yapıyor.nunez i orjinal yerine koyuyor.
    grizmanla beraberlik golünü buluyor.plan tutuyor.

    sonra lewandoski ile bayern öne geçiyor.skoru korumak lazım.ne yapıyor simione.grizmanı oyundan alıp teye yi sahaya sürüyor.ama sahadaki diziliş değişmiyor aga.gene 4-4-2. yani yorulan kokeyi torresin yanına salıyor.son değişiklikten sonra orta saha 4lüsü şu şekilde.kanatlarda teye ve carrasco göbekle gabi ve nunez.ileride koke torres

    aslında son değişiklik ile maçın başlama 11 i mantığına dönüyor.yani 3 koşan cm den bozma dinamik 3lü (nunez gabi-teye)ve sonrada giren yetenekli carrasco.

    yani taktiğin özeti şu: defansın önündeki 4 lü sağlam duracak aga.gole ihtiyac varsa eğer bu 4 lüye yetenek takviyesi yapmak.düzeni değiştirmiyor.koke forvet değil ama onu ileri torresin yanına yolluyor.

    simione nin yaptığı her değişiklik orta sahadaki 4 lü ile bağlantılı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir