22 Temmuz 2016 Cuma

Emre Güral Antalyaspor'da, Antalyaspor'un Forvet Rotasyonu


Bu sezon adına Galatasaray için ilk konuştuğumuz isim Emre Güral'dı. Transferi neden olmadı bilmiyorum ama bu zamana kadar beklettik. O kadar karmaşık bir süreç ki, teknik direktörün yoktu, planın, programın yoktu. O plansızlık dahilinde Emrah Başsan'ı aldık mesela ama Engin Bekdemir ve Emre Güral gibi isimleri bekletmemize rağmen transfer etmedik. Biri Osmanlıspor'a gitti, diğeri ise dün itibariyle Antalyaspor'a.

İstiyordum Emre Güral'ı, yalan söyleyemem. Türkiye'de değerini yeterince bulmamış, hakkı çok fazla verilmeyen futbolculardan biri. İlk Eskişehirspor döneminde de böyleydi, Trabzonspor'da da. İkinci Eskişehirspor döneminde değeri yavaş yavaş verilmeye başladı ve itibar kazandı. 

Farklı bir tarz. Top tekniği üst düzeyde, ayaklarını müthiş kullanan, oyun aklıyla oynayan ve şut özelliği fazlasıyla iyi. Forvet arkasında da kullanabilirsiniz, en ileri uçta da. Daha iyi bir alternatif düşünemiyorum, Galatasaray kulübesi için de önemli bir isim olabilirdi ama gerçekleşmedi bu hamle. Büyük de bir maliyet yoktu, üzüldüğüm taraf da bu.

Antalyaspor'a dönersek. Eto'o yu bir kenara bırakıyorum, ellerinde Deniz Kadah, Mbilla ve Emre Güral oldu. Üçü de kalite anlamında birbirine yakın isimler. Kağıt üzerinde güçlü ve lig kalitesinin üzerinde bir rotasyon ama rol dağılımı nasıl olacak, bu ayarlamayı iyi yapmak lazım. Böyle birbirine yakın isimleri bir arada tutmak zor. 

Mbilla'nın ayrılacağı söyleniyor gerçi, PTT 1. Lig'e dönüyor olsa, onu alan takım bir numaralı şampiyonluk adayıydı. Deniz Kadah da geçen sezonu iyi geçiren isimlerden biri, Emre Güral gibi. Bir de elde Eto'o gibi bir kalite var. Antalyaspor hücum hattı fazlasıyla heyecan verici..

1 yorum:

  1. doğru yorumlar.

    emre güralın 2500+ dakika oynadığını düşünürsek gol ortalaması 18-19 oluyor sezonda.az süre alıp ta gol atabilen forvetlerden biri.
    http://www.transfermarkt.de/emre-gural/detaillierteleistungsdaten/spieler/60004

    poldiye benziyor oyun stili.etkili bir sol ayak.artı ortasahalaşabilen bir oyuncu.

    antalyaspor transferine gelirsek.emre-kadah-mbilla-etoo etkileyici bir dörtlü.lakin tek forvet oynarsa antalya tam bi kaynak israfı olur.bu formda forvetlerede yazık olur.çift forvet oynarlarsa ilk 5 için ciddi aday olurlar kesinlikle.

    geçen sezon eto ya bağımlı olan ve eto olmasa küme düşecek bir antalya izledik.bu sezon eto olmasa bile etkili bir antalya olabilir.eto bir yaş daha yaşlandı.ayrıca bu 3 forvetin eto ile çalışmasıda pozistif katkı sağlar gelişime.her ne kadar yaşları ilerlesede.

    antalya yönetimi bence akıllı iki hamle yaptı.çünkü bu ligde forvetin yoksa yada iyi değilse bir numaralı düşme adayı oluyorsun.es es funes mori yi satarak düştü.emre güralada az süre verdi.saçma sapan ucuz forvetler getirdi.kurtaramadı.sivas ta benzer.kaliteli bir tane forvetleri yoktu.

    çift forvet oynayacaklarsa mbilla nın ayrılması hata olur.elde 4 forvet var.birde diarra var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir