19 Temmuz 2016 Salı

Kupanın Kazananı Bruma


Başlıkta da dediğim gibi, kupanın kazananı Bruma aslında. İlk kamp dönemine damgasını vurdu. En büyük gelişimi de öz güven kaynaklı. Real Sociedad günlerinin büyük hayal kırıklığı olduğunu düşünüyordum ama İspanya'da geçen bir sezon bile Bruma'ya mental anlamda çok şey katmış. Öz güveni kazanmış, yere sağlam basıyor, çok istekli ve sürekli arıyor, bitirici özelliği gelişmiş, çok şık goller attı ve yeni sezon Galatasaray'ını düşününce de en büyük heyecan noktası. Umarım ayrılmaz, kaybı çok büyük olacaktır.

Riekerink de klasik Hollandalı misali 4-3-3 oynattığını görüyoruz. Sneijder'i de sol içe yerleştirdiğini gördük. Sneijder de toparlamış, daha hareketli, fiziksel defolarını üzerinden atıyor. Bruma'yı da bu kadar etkili kılan en önemli unsur Sneijder aslında. İlk yarıda Galatasaray sol tarafı Bruma & Sneijder ikilisiyle müthiş kullandı. Oraya Carole'yi de yazdığımızda güçlü bir sol taraf ortaya çıkıyor, bu üçgen de saha içinde takımın en önemli kozu olacaktır.

Sol tarafı bu kadar iyi kullanırken sağ tarafta zayıf kaldık, Sinan Gümüş'ü kullanamadık. Linnes'i Sinan Gümüş'ün arkasında izlemek isterdim, Linnes önünde iyi bir açık olduğunda hücum etkisini en az 3 kere daha yükseltiyor ama savunmada aynı dengesi yok ki yenen golde rakibini kaçırdı. Sneijder de ilk yarıda sol tarafta kalınca sağ taraftan destek alamadık. Hamit Altıntop 6 numara gibiydi, Birhan Vatansever ise sağ iç orta saha gibi oynadı ama defansif anlamda büyük katkı verdi. Kayarak kaptığı toplar, takımını hızlı çıkarması değerli. Bence iyi bir alternatif ama hücumunu da görmek lazım, gelişmeli.

İkinci yarılarda ise oyuncu değişiklikleriyle birlikte doğal olarak düşüş olabiliyor. Bir ara Tarık Çamdal & Donk ikilisiydi orta saha, stoperiniz 90 dakika Salih Dursun zaten. Gol yememek doğal olarak kaçınılmaz. Riekerink deniyor ama, başka bir yolu da yok. Mevcut kamp kadrosunda ne orta saha, ne stoper, ne de forvet rotasyonu var. O da bazı etkisiz ve gönderilmek istenen isimleri farklı pozisyonlarda denedi. Tarık Çamdal'ın orta saha oynaması gibi, kötüydü ama sağ bek günlerine oranla sırıtmadı da. 

Bu maçlar da bunun için, denersiniz, bakarsınız. Kazanmak veya kaybetmek o kadar önemli değil ki ilk kamp dönemi de bizler adına "acaba hangi futbolcuyu kazanırız" üzerineydi. Birhan Vatansever kazanıldı mesela, Bruma heyecan yarattı, Emrah Başsan, Endogan Adili ve Berk İsmail Ünsal dahi biz buradayız mesajını verdiler. Gelişme gösterdiğimiz açık, aynı şekilde eksikler ve gitmesi gereken futbolcular da. Verimli bir kamp dönemi olduğuna inanıyorum..

1 yorum:

  1. Muslera
    Linnes Serdar Hakan veya Chedjou Carole
    Selçuk Dzemaili
    Podolski Sneijder Bruma
    Forvet transferi
    bence bu kadro ile şampiyon olunur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir