22 Ağustos 2016 Pazartesi

Carole'ye Alternatif Gerekli, Önüne Bir Sol Bek Değil


Frank De Boer'in Caner Erkin için gitmesine yönelik bir söylemi yok, daha fazla çalışması gerekiyor diyor. Inter'in kalabalık bir sol bek rotasyonu olduğu doğrudur da o rotasyona da baktığımızda Caner Erkin'in bu takımda oynamak adına fazlasıyla şansı var. Hem sol bek, hem de sol ön anlamında. Avrupa'nın en kaliteli sol beklerinden biriydi ki ne olduysa geçen sezon öncesine kadar oldu, Vitor Pareira sonrası ters dönen bir kariyer.

Euro 2016 da iyi geçti diyemeyiz, uzun bir süre oynamadan geldiği için. Hatta o kadar kötü haldeydi ki İsmail Köybaşı formayı kaptığı ilk maçta Caner Erkin'e oranla fark yarattı ama arada kalite farkı var, Türkiye'de Caner Erkin gibi bir sol bek yok. Bir an önce ayağa kalkması ve oynamaya başlaması Milli Takım'ın da hayrına.

Mancini kalmış olsaydı da Caner Erkin'in durumu değişmeyecekti, Frank De Boer'e ihale bırakamam. Bence mevzu daha farklı, Caner Erkin'in yeni özel hayatıyla alakalı Inter kararından pişmanlık duyduğunu düşünüyorum. Galatasaray teklif yaptı mı bilmiyorum ama sezon başı itibariyle yapmış olabilir ya da Adriano öncesinde Beşiktaş'ın da düşünmüş olabileceğini düşünüyorum. Ya da Vitor Pareira sezon sonu itibariyle ayrılmış olsa Fenerbahçe'de de kalabilirdi.

Menajeri öyle bir açıklama yaptı ki üç tane ihtimal sunmuş, zaten geriye başka bir ihtimal de kalmıyor. Ya Inter'de kalacak, ya Avrupa, ya da Türkiye. Avrupa'dan gelen teklifler de Inter ölçeğinde değilmiş, haliyle geriye Türkiye kalıyor diyeceğim ama burada da işler zor. Carole'nin önünde bir sol bek istemem mesela, bir sol bek alternatifi gerekiyor, Carole'nin önüne bir isim değil. Yoksa Telles devam ederdi zaten. Beşiktaş'ın da Adriano'su var, onlar da alternatif düşünür, Fenerbahçe ise İsmail Köybaşı'na önemli bir para verdi ama İsmail Köybaşı + Hasan Ali Kaldırım desek bile ortaya bir Caner Erkin çıkmayacaktır.

Inter günlerinin hayal kırıklığı olmasını istemem, zaten Avrupa'da çok fazla futbolcumuz yok. Avrupa'ya gideceğim diyenler dahi bir şekilde Türkiye'de kalıyor, rakiplerin formalarını giyme pahasına. Önemli bir transferdi bu ama çabuk bitecek gibi. Caner Erkin'in düşüşü akıl almaz, böyle bir sol bek'in..

1 yorum:

  1. hocam sevilla yı izledikten sonra sanırım biz biraz boş konuşuyoruz.

    https://www.youtube.com/watch?v=nQdX0aSa7A4

    sampaoli nin sevillasını çok güzel özetlemiş bir video.espanyol maçı.

    tamam simione çok büyük işler yaptı ama artık kabak tadı vermeye başladı sistemi.sampaoli futbola yeni bir soluk yeni bir heyecan getirdi adeta.
    2004 avrupa şampiyonu yunanistan ve mourinho nun o tarihlerde ortaya çıkışı ile birlikte oldukça statik belirli şablonlar ile futbol izlenmez hale getirildi.hemen herkes 4lü savunma önlerinde 2 kesici ile yola devam ediyor.risk alan yok.yıllardır abdullah avcı güzellemeleri yapılır.lakin oynattığı oyun sorgulanmaz.dün akşam futbol mu izledik aga.yok.

    sampaoli 2-4-4 gibi enteresan bir sistemle sahada idi espanyol maçında.transfermarkt a göre birincil pozisyonu OM olan 3 oyuncu vardı.kiyoteke-vazquez-sarabia

    kalede rico

    pareja-marcedo(stoperler)

    mariano-vazguez-nzonzi-vitolo

    kiyotake-benyedder-vietto-sanabria-

    nzonzi savunmayı bazen üçledi.bazende ileri çıkıp ilk baskıyı yaptı.2 stoper vardı sahada ve bazen biri (videolardan gördüğümüz marcedo) sol kanata açılıp baskı yaptı.

    vitolo müthiş oynadı ve sistemin temel taşlarından biri.topla dripling yapıp verdiği uzun diyagonel paslar harika idi.

    hemen her atakta ceza alanı içinde en az 3 sevillalı vardı.bu sayı bazen 5 ve 6 da oluyordu.

    0:34. saniyeye bakarmısın.sol stoper marcedo oyunun içinde sola kaymış.topu kazanıyor.görüntüde tam 9 sevillalı oyuncu var.sadece 1 stoper(pareja ) geride bekliyor.

    5.58: vazquez in golü. bir anda 5 oyuncu ceza alanı içinde bitiyor.çoh enteresan.

    transfer edilen om ganso ve correa yı daha kullanmış değil.tam bir planlı kadro mühendisliği.yani ben om lerle yoluma devam edeceğim diyor sampaoli.çift forvet+3 OM .

    bidefa 4 lü savunma falan yok.mariano hücumun bir parçası.solda oynayan vitolo zaten hücumun akıl merkezi.2 tane stoper koymuş.önlerindede nzonzi var.ayrıca 2 stoperden biride sabit takılmıyor.açılıyor.nzonzi zaten dönen toplara ilk basan oyuncu.o da sabit değil.3.bölgeye kadar çıkıyor arada.her saniyesi ibretlik bir video kesinlikle.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir