19 Ağustos 2016 Cuma

Josue Galatasaray'da, Çok Beklettik Ama Sabırla Bekledi


Sona yaklaştık, nihayetlenmesi yakın. Temmuz'un başından bu yana konuşuyoruz, Telles'in Porto'ya gitme durumunun takas ihtimaliydi, devamında ise alternatif. Beklenen isim Dzemaili'ydi, Riekerink de görelim yanlısıydı, gördük ve olmadı. Talibi var, yedek bir isme göre fazla kazanıyor ve hiç de iyi durumda değil. Ayrılığı doğaldı ve gerçekleşti. Josue'yi ise bu zamana kadar beklettik.

Josue'nin de talibi vardı, Braga tekrar kiralamak istedi mesela ama kabul etmedi. Türkiye içinden de soranlar oldu, Galatasaray'a söz verdim diyerek bugüne kadar sabırla bekledi. Porto onu B takıma yolladı, satmak için ısrarlıydı ama kiralık olarak göndermeye de sıcak baktı. Ffp için önemli bir detay bu, Dzemaili'den doğan boşluğu Josue ile doldurmanın kazançlı olduğunu düşünüyorum.

Ama Dzemaili üzerinden yorumlamak hatalı, beğenmeyen olabilir ama Emre Çolak üzerinden yorum yaparım bu işe. Riekerink'le birlikte gelişme gösteriyordu, kalmasını isterdim. Kalmış olsaydı da bugün böyle bir adım atma gereği olmayacaktı. Josue daha yetenekli ve Emre Çolak'a oranla kendini kanıtlamış bir isim ama gösterdiği gelişime bakarak Emre Çolak'ın kalmasını isterdim. Gittiği için de Josue gibi bir adım atmamız gerektiğini, o pozisyon için bir boşluk olduğunu düşünüyorum.

6 numara öncelik, olmazsa olmaz. İlk gerçekleşmesi gereken adımdı ama belli ki en sona kalacak, transferin son gününe kadar konuşacağız. Transfer sıralaması eleştirilebilir ama gelen isimler üzerinden durumu yorumlamak durumundayız.

Braga'da 4-4-2'nin sağında oynadı, 12 maçta 2 gol 4 asist. Geçen sezonun 2. yarısını orada geçirdi, verdiği görüntü iyiydi. Bursaspor'da ise forvetin arkasındaydı, Şenol Güneş ondan çok iyi bir verim aldı ama Ertuğrul Sağlam bunu sürdüremedi, Hamza Hamzaoğlu ise klasik şekilde bu tarz isimlerin yüzüne dahi bakmaz. Şenol Güneş dönemiyle değerlendirmek lazım, Riekerink'in varlığını düşünerek. Bu tarz isimleri kazanmasını biliyor, onlardan katkı alıyor. Sorunlu deniyor ama bu meselenin de çok abartıldığını düşünüyorum. Sneijder'in varlığında da Galatasaray'a geliyorsa zaten yedek kalmayı göze almış demektir.

Manchester United maçının ardından yazdık, 6 numara ihtiyaç ama Selçuk İnan'ın tek alternatifi yok. 10 numaradır Josue ama 8 de oynatabilirsiniz. Şu an orta saha oyuncularını saysak, içlerinde bir tane dikine çıkabilecek, hareketli bir isim söyleyemeyiz. Böyle bir isim yok rotasyonda, bu anlamda da gerekliydi. Hücumun jokeri olacaktır, Sneijder'in geçen sezonunu düşünerek önce oraya alternatif, sonra 8, sonrasında ise kanatlar. Yasin Öztekin yerine de Josue'yi düşünebiliriz.

İşin özü şu, kulübede hücuma bakan 2 isim olacaktı, 3.'sü gerçekleşiyor. Orta saha konusunda ise hücuma bakan bir alternatif yoktu, kenardan getireceğimiz ve patlayıcı özelliği olan bir futbolcu. 25 yaşında, kumar gibi de bakmıyorum. Cavanda transferi de doğruydu, Josue de doğru olacak. Umarım haberler doğrudur ve kendisini Galatasaray'da izleriz. Çok beklettik ama sabırla bekledi..

1 yorum:

  1. josue dinamik bir oyuncu.onu koke ye joao mario ya benzetiyorum.ne süper yetenek ne de düz oyuncu.ortalaması 7 den aşağıya düşmez.simione bu tarz oyuncuları çok sever.çünkü defansada yardım eder.kanat rotasyonu dolu an itibariyle.8 numara için selçukun yerine kullanılabilir.yada sneijderin yorgunluğuna bağlı olarak 10 numarada.

    porto da 2017 de sözleşmesi bitiyormuş.porto satmak isteyecek muhtemelen.kiralarsa zaten elinden kaybediyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir