9 Eylül 2016 Cuma

Bile Bile Lades, Başka Bir Yorum Yapılamaz


Basketbolda sakatlıklar konusundan yürüdük, Krstic hamlesinde de bile bile lades olayına değindik. Krstic'in durumu daha çok noktada tabii, bunun yanında basketboluna da lafım yok. Ama maliyeti az olan bir iş, risk alıyorsun, buna rağmen zararsız çıkma lüksün oluyor. Futbol böyle değil, bile bile lades dediğin noktada kurtuluşun o kadar da kolay olmuyor.

Serdar Aziz konusuna değinmek gerekirse, yukarıda da yazdım işte, bile bile lades. Futbolculuğuna lafım yok, Ömer Toprak'ı da bir kenara bırakırsam, bence ülkenin en iyi yerli stoperi. Havadan iyidir, 25 yaşına rağmen lider özelliği taşır, hızlıdır, hamlelidir, karakterine, mücadelesine asla lafım olmaz ama bu adamın da sorunu aynı, sakatlık. Yaşayacağız yani bunları, yıllar içerisinde yine başımıza gelecek. Bile bile lades işte, özellikle de bu maliyetlere.

4.5 milyon avro bonservis, 2 milyon avro yıllık ücret diye başlarız, ucu da açık, her türlü olumsuz yorumu yazmak mümkün. Gerekliliği de tartışılırdı, Galatasaray'ın sezon başında yapması gereken ilk hamle stoper miydi, üstelik böyle maliyetlere. Serdar Aziz isminden bağımsız yazmak istiyorum ama imkansız, büyük maliyet.

Sonra da Jason Denayer'i düşünüyorum, bu maliyeti görerek. Bonservisi alınamaz mıydı, 6-7 milyon avro gibi bir rakama City'i ikna etmek mümkündü ki istedikleri rakam da 7 milyon avro'ya yakın. Biz kiralama yoluna girdik, başaramadık. Serdar Aziz kıyasına girelim, Denayer'i potansiyel anlamında daha üst noktada tutarım. Üstelik 800 bin avro gibi bir yıllık ücrete anlaşmıştık, Serdar Aziz'e ise daha büyük rakamları bir çırpıda verebiliyoruz.

Keşke beni yanıltsa, ayağa kalksa ve geçecek yıllara damga vursa ama bu sakatlık mevzusunu yıllar içerisinde sık konuşacağız işte. Riekerink onu yavaş yavaş hazırlıyordu, iki tane 45 dk oynamış bir ismi iki Milli maçta da 11 başlatmak ve ikinci maçı da sakat tamamlamasına izin vermenin faturasını Galatasaray ödeyecek işte. Hırvatistan maçını sakat tamamlamış, şimdi 1 ay yok. Yazık oldu mu diyeyim, ne denir bu duruma..

1 yorum:

  1. Sizin yaptığınız her yorumu okur ve desteklerim, ama bu s. Aziz konusunda ben sizin gibi düşünmüyorum. Maliyeti yüksek altında ezilecek. Çok hızlı değil ve deneymi iyi forvet karşısında yetersiz, en önemlisini en sona bırakıyorum Sakat.
    Benim beklentim sizinki kadat büyük değil. İnşallah GALATASARAY yararlı olur diye cümleyi bitirelim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir