6 Kasım 2016 Pazar

Günahıyla, sevabıyla Blake Schilb


Blake Schilb'i eleştiriyoruz, nedeni de öncelikle savunmasından kaynaklı. Geçen sezon başarılı bir sezondu ama o başarılı yapının içerisinde istikrarsız bir isimdi Schilb. Kadro istikrarı istiyorduk ve böyle de düşünülüyordu ama o istikrar içerisinde Schilb'i takımda tutmayı ben düşünmezdim. Tam tersi oldu, hemen hemen herkes bir şekilde gitti (McCollum, Lasme, Chuck Davis gibi), Schilb'le yola devam ediyor Galatasaray. Maddi noktada da geçen sezona oranla bütçenin çok daha yüksek olduğunu tekrar belirtelim, bir mecburiyet yok yani.

Kötü kadro mühendisliği var, sezon başında yapılan tüm eleştirilerin bugün gerçekleştiğini görüyoruz. Çok nokta var, başta da oyun kurucu kısmı. Russ Smith olmadı, Dentmon'un da olduğunu pek düşünmüyorum (en azından istenen katkı, beklenti anlamında) ve bu konuda Sinan Güler'e yük biniyor mesela. Takımın en iyi oyun kurucusu Sinan Güler, bu da kadro mühendisliğinin ne kadar kötü yapıldığına ilk imza. 

İkinci imza ise bu takımın, mevcut yapısında Blake Schilb'e mecbur olması. Schilb'in oyun görüşüne ve aklına muhtacız, Ergin Ataman da bunun farkında olduğu için ona da lig lisansı çıkarttı, Schilb konusunda da ısrar ediyor. İyi, kötü o da elinden geleni yapıyor ve Trabzonspor karşısında da sezonun kendi adına zirve maçını oynadı. Onun hücumda ekstra katkısı ile kazandık, hücumda hem takımını yönlendiren, daha da önemlisi taşıyan isimdi. Bu istikrarı sürdürebilir mi bilmem ama bilinen bir nokta var ki o da takımın Schilb'e duyduğu ihtiyaç.

Bu durumda Schilb açısından iyi olabilir ama kadro mühendisliğinin kötülüğü, kadronun çarpık yapısı noktasında gerçekleri göz önüne seriyor ve Galatasaray açısından iyi bir durum değil. Hücum istikrarı tartışılır, savunmada kötülüğü ise tartışılamaz. Savunamıyor çünkü, savunamayacak ama şu kadro yapısında da savunmasına takılmayacağım artık, hücumda duyduğumuz mecburiyet yüzünden. Günahıyla, sevabıyla durum bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir