7 Kasım 2016 Pazartesi

Seyreyle maziyi #14; Fatih Terim & Mehmet Batdal, futbolda dün yok


Futbol ilginç detaylar oyunu, Mehmet Batdal & Fatih Terim ilişkisi de buna bir örnek. Hatırlarsınız, 25 Mart 2012 tarihli Galatasaray - Trabzonspor maçı. 1-1 bitmişti ve kötü de oynadığımız bir maçtı ama son dakikada galibiyet fırsatı da elimize geçmişti. Mehmet Batdal golü kaçıran isim, o sezon Galatasaray formasıyla bir şampiyonluk gördü ama o sezon bulduğu tek şans o 15 dakikaydı. 

Fatih Terim'in maç sonu açıklaması gelir akıllara;

"Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir..."

Bir önceki sezon transfer edilmişti Mehmet Batdal, Baros'un arkasında tek alternatifti. Baros'un malum sakatlıkları derken bu kumarı oynadık, üstüne Mehmet Batdal'ı da sakatlıklara kurban verdik ama sahada olduğunda da iyi bir görüntüsü neredeyse hiç olmadı. Bucaspor formasıyla hep konuşulan bir isim olmasına karşın, Galatasaray'a transfer olduğunda 24'lü yaşlara gelmişti. Ortada bir genç yetenek durumu da yok. İşin aslı şu, denendi olmadı.

Ertesi sezon Fatih Terim göreve geldi, ilk hazırlık kampında mevcut malzemeye baktı ve kadro dışı bıraktığı isimlerden biri de Mehmet Batdal oldu. Karabükspor'a kiralandı, sonrasında parasını alamadı gibi mevzular oldu, devre arasında da "ben futbolcumu ortada bırakmam" dedi Fatih Terim, onu kadroya aldı. Elmander, Necati Ateş, Baros gibi isimlerin arasında şans bulamadı tabii, hatta Sercan Yıldırım'ın da arkasına yazalım. Şansı şuradan kaynaklıydı bu maçta, Elmander yoktu, Sercan Yıldırım'ın durumunu hatırlamıyorum ama 18'de o da yoktu. Mehmet Batdal tek alternatif kaldı ve 18'e girdi ama oyuna girmesini de kimse beklemiyordu.

O şansı buldu ama, kurtarıcı niyetine. Futbolcuya suç bulamam, tüm sezon oynamamış, 18'e girememiş, takımda da geleceğini görmeyen bir isim ve bir anda şans buluyorsunuz. Değerlendirmesi zor ama değerlendirdiğinizde de önünüz açık, şans işte, futbol böyle bir oyun. Mehmet Batdal onu değerlendiremedi, son dakika o gol kaçtı ve bir daha Galatasaray'la da bir ilişkisi kalmadı zaten. Gol olsa belki zamanın akışı değişirdi, bu da bilinmez ama Mehmet Batdal'ın kariyerinin şu noktaya gelmesini de kolay kolay kimse tahmin edemezdi.

Galatasaray sonrasında Konyaspor, Karabükspor ve Bucaspor yaptı yine, tutunamadı. Sonrasında o dönemin İstanbul BŞB'sine gitti, 3. santrafor durumundaydı ve lige çıktılar. Abdullah Avcı geri döndü, isimleri Başakşehir oldu falan. Hikaye bundan sonra başlar, alt ligden gelen kadroyu çok dağıtmadı Abdullah Avcı, inşayı bu yapının üzerine kurdu. Mehmet Batdal yine 3. santrafordu ama sezon içerisinde takımın ilk santraforu olmayı başardı, iyi de bir performansla. Yaş 28'di, tabir-i caizse futbolcu olmayı Abdullah Avcı'nın elinde öğrendi. O fiziğini nasıl kullanabileceğini gibi, bir sistem takımı var ve o sistem takımının da en önemli parçalarından biri. 3. sezonuna giriyor (Abdullah Avcı'nın elinde), yaş 30 ve futbolun cilvesi de tam bu noktada.

Fatih Terim, Kosova maçının Milli Takım kadrosuna kendisini de davet etti. Eleştirilen bir durumdu, hak ediyor ama kadroda yer alamıyor gibisinden ama geç de olsa hak ettiğini alıyor. Trabzonspor maçından sonra Mehmet Batdal'la ilgili açıklamaları paylaştım, 4 sene sonra Milli Takım'da kesişen bir kader. Futbolda dün yok, bunu hoca da çok iyi biliyor ve düne bakarak bugün üzerinden futbol çıkarımı yapmakta imkansız bir durum..

Ben de o malum maç sonrasında şunları yazmışım;
http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2012/03/galatasaray-1-1-trabzonspor-o-golun.html

2 yorum:

  1. Fatih Terimin böyle parlatıp cevherleştirdiği bir isim ben hiç hatılarmıyorum senin bldiğin varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok var. 96 2000 dönemine bak mesela. Tonla isim sayarım. Son dönemine bakalım, cevher diyemeyiz belki ama kimsenin olmaz dediği isimleri de kazandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir