13 Ocak 2017 Cuma

Fikstür zorlu başlıyor, Konyaspor / Karabükspor virajı kaderimizi belirleyecek

Fikstür zorlu başlıyor ve Konyaspor / Karabükspor deplasmanları da lige nasıl devam edeceğimizle alakalı çok önemli karşılaşmalar. Oynanan futbol ve yaşanan sorunlara baktığımızda ligin ilk yarısı çok da kötü geçmedi aslında, daha kötüsü olabilirdi. Liderin 3 puan gerisindeyiz ve yarışın içerisinde olduğumuz sürece şansımız var. 

Galatasaray'ın bir karakter refleksi vardır, bu tip anlarda ortaya çıkan. Oynanan futbol, teknik direktör veya futbolcular durumu, yaşanan sorunlar (eskiden yaşanan maddi durumlar gibi) gibi etmenlerden bağımsız ortaya çıkan bir refleks bu, yarışın içerisindeysek her zaman şansımız var. 

Kupa finallerinin karakteri de böyle, şampiyonluk yarışlarının da. Yeter ki yarışta kalalım, yoksa ben de ne oynanan futboldan memnunum, ne de Riekerink'e güveniyorum. Yarışta kalmanın yolu da bu 2 zor deplasmandan geçiyor, kayıpsız atlatmak zorundayız.

Garry Rodrigues ve Ahmet Çalık şu ana kadar açıklanan 2 transfer ama bu isimleri Konyaspor deplasmanında kullanabileceğimizi düşünmüyorum. Garry Rodrigues kendisi açıkladı, 21 gündür bireysel olarak bile çalışmamış, elbette eksiği büyük. Ahmet Çalık hazır olabilir ama bugün İstanbul'a geldi, 2 günde forma giymesi zor. İlk 18'de bu isimleri izleyebiliriz ama oynamaları zor. Bruma, Yasin Öztekin gibi isimlerin cezası, gözden çıkan Chedjou, sakat Serdar Aziz derken kanat ve stoper noktasında eksikler var. Bu da Konyaspor deplasmanında bizleri fazlasıyla zorlayacak.

Podolski'nin dönüşü tek iyi şey gibi görünüyor, gol noktasında ihtiyaç olacak. Forvette Podolski'nin oynamasıyla farklı tarz, Eren Derdiyok'un oynamasıyla daha farklı tarzda oynuyoruz. Ama bu maçta Podolski'yi kanatlarda izlemek durumundayız, bu da onun verimiyle alakalı sorun demek. Sinan Gümüş de döndü ama hazır değil derken kanat noktasında gerçekten sorun var.

Arabistan'da oynanan maçta Josue sağ tarafta yapamadı, oysa ilk tercih oydu. Bu durumda Linnes'i sağ kanatta izleme ihtimalimiz yükseldi, Sağ tarafta yapabilir, hatta kendisi açısından en iyi pozisyon. Solda Podolski oynayacak bu durumda, kenarda ise Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş gibi 2 hazır olmayan ismi bekletmek durumundayız.

Stoper konusu ise en büyük sorun. Ahmet Çalık'la bir hamle geldi, bir de yabancı stoper alınacaktır ama Hakan Balta & Semih Kaya ikilisine mecburuz ve Galatasaray'ın da en sıkıntılı tarafı bu olacak. Yine Arabistan'da oynanan maçta hiç iyi görüntü vermediler ve zaten kötü performansları üzerine bu transfer harekatı var. Görüntü şu, yine geç kaldık, bu maç öncesinde bu harekatın bitmesi gerekirdi. Telafisi olmayan maçlar çünkü, ligin 2. yarısına giriyoruz ama bu maça yetiştiremedik işte.

Muslera
Sabri Semih Balta Carole
Jong Selçuk
Linnes Sneijder Podolski
Derdiyok

Benim beklentim bu, fazla da bir alternatif yok zaten. Karabükspor deplasmanında Bruma ve Yasin Öztekin de dönecek, Tolga Ciğerci'nin de ihtimali var, en azından 2 transferi de oynatabileceğiz. Konyaspor deplasmanı zor olacak, karşımızda taktik disiplini yüksek, dirençli bir takım var. Avrupa Kupası bitti, bu anlamda biraz daha nefes alacaklar. 

3 yorum:

  1. Linnes ile 4-2-3-1 den çok 4-3-3 gibi oynarız gibi geliyor. Defansif açıdan takım bu hamle ile rahatlar. Ancak hücumda Sneijder in sağa yanaşması gerek. Eğer dediğin gibi çıkarsak(aaa Brumada yokmuş) kanat beklerinin hücuma daha çok çıktığını görebiliriz. Ana gol silahımız kanat ortalarından gelecek topları ve dönen topların Sneijder ve Linnes gibi adamların şutlarına bakıyor. Linnes ilk geldiğinde orta saha yada sağ açık gibi oynadıydı, ve fena olmayan sayıda pozisyona girdiğini hatırlıyorum.(Gerçi aynı durum Salih içinde geçerli)

    YanıtlaSil
  2. linnes oynayacaksa bence sağ açık ta oynamalı.semih ten geçici şekilde sağ bek yaratılabilir.bu şekilde defansif zaaflar en aza indirilir.şu anda takımın en büyük defosu defansif açıklardır.yani rakipler çok rahat şekilde galatasaray ceza alnına gelebiliyor.

    geri dörtlü:

    semih-ahmet çalık-transfer-hakan balta
    linnes---de jong-selçukinan---bruma
    --------------sneijder-------------
    --------------eren-----------------

    serdar aziz sakat olduğunda koymadım.koray günter de sakat görünüyor.haliyle bir stoper transferi daha yapılıp defans sağlama alınabilir.hakan baltada chivu tarzı gerçek sol bek mevkiine dönmüş olur.

    futbol takımlarında en nefret ettiğim olay şu: rakip galatasarayın solundan mı geliyor.şöyle yapıyorlar.sol bek carole stopere kayıyor garibim bruma da sol bek pozisyonuna evrilip rakibi karşılamaya geliyor(tabi gelebilirse).bu nedir aga.rakip solundan geliyorsa sol bek öncelikli olarak rakibi karşılayacak.gerekirse sol stoperde yardıma gelecek ki orta yaptırmasın.sağ bekte stoperleşecek.olay bu.

    http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/goller/2016-2017/16/alanyaspor/sajjad-shahbazzadeh-18868

    şu yenilen gol ün defalarcası carole ün kanadından geldi.çok rahat orta yapıyor rakipler bu beklerin defansif zaafları ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta ne yazıkki şu formu ile sol bek oynayamaz. İlk geldiği sezonki hali olsa bende sol bek oynasın derdim ama şuan beklerimizin sıkıntısı rakip kontralarda ortaya çıkıyor. Birde Hakan oynasa sol bekte hız konusunda bizim sol kanat tarihten silinir.
      Defansif kayma olayını Sneijder yüzünden biraz böyle uygulamak zorunda kalıyoruz. Rakip ataklarda rakibin hücumcu orta sahasını karşılaması gereken Sneijder geride kaldığı için onun adamını De Jonk yada Selçuk tutmak zorunda kalıyor. Orta sahalarımızın tutması gereken oyuncular da beklerimize kaldığı için ne yazıkki böyle bir kayma uygulamak zorunda kalıyoruz. Dediğin gibi yapsak Ceza sahamızda büyük boşluklar oluşur. Normali senin dediğin gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir