30 Ocak 2017 Pazartesi

Hücumun diğer ayaklarını da konuşmak gerekiyor


Sneijder'i konuştuk, hücumun diğer yüzüne de bakmak istedim. Bruma, Yasin Öztekin, Podolski ve Eren Derdiyok gibi isimleri de konuşmak istiyorum. Sneijder'in odak noktasını oluşturduğu iyi bir hücum hattı var, üzerinde durmak gerekiyor.

Şimdilerde hücum biraz daha sağlıklı işliyor, Podolski'nin sakatlıktan dönüşü ve Sneijder'in ağırlığını göstermesi bunda esas etmen. Bu ikilinin ön plana çıkmasından önce ise Bruma vardı, Galatasaray hücumu sadece Bruma'nın ayağına bakar durumdaydı. O da buna iyi cevap verdi ve uzun bir süre tek başına taşıdı bu hücumu. Son zamanlarda tercihlerini eleştiriyoruz ama Bruma önemli, rakamlar da bunu söyler. 24 maçta 7 gol 6 asisti var. 10 gol 10 asist barajını devirecek gibi duruyor.

Yasin Öztekin ise sezonun bir numaralı gol ayağı. Beklemediğim bir katkı, benim adıma sürpriz. Sezon içinde de hakkının yendiği birçok dönem var, buna rağmen bu etki. Üstelik bunu da daha çok sağ kanatta oynayarak yapıyor, sağ kanata adapte olduğunu söyleyebiliriz. 23 maçta 10 gol 3 asisti var. Kendi gol rekorunu kırdı zaten, sanırım bir daha erişemeyeceği bir noktaya da getirecek.

Podolski'nin uzun sakatlık dönemleri oldu bu sezon, kendisinden gerçek anlamda katkıyı yeni yeni almaya başladık diyebilirim. Podolski'yle farklı bir düzen var, etkisi de yaptığı gol ve asistler değil sadece, kanatlara açtığı yolla birlikte Yasin Öztekin, Bruma gibi isimlerin bu rakamlara ulaşmasında önemli katkı verdi. Podolski'yi kaybetmek şampiyonluğu kaybetmek anlamına gelecek, onunla oynanan oyun tarzı farklı. 17 maçta 13 gol 5 asisti var.

Eren Derdiyok ise sezona iyi başlayan ama devamını getiremeyen bir isim. Podolski'nin uzun sakatlık döneminde formayı almış ve müthiş bir başlangıç yapmıştı. Devamında düştü, eleştiriler geldi. Şunu söylemek lazım, ona uygun bir oyun tarzımız yok aslında. Eren Derdiyok'u daha çok ceza sahasında topla buluşturmak, kanatlardan beslemek gerekiyor ama Galatasaray'ın böyle bir düzeni yok. Beklerden doğru hücum katkısı alınamıyor, kanatları ise daha çok gol özellikli, kat eden futbolcular. Buna rağmen iyi bir gol sayısı var, 25 maçta 8 gol 1 asist. 

2 yorum:

  1. Hep söylüyorsunuz/söylüyorum bu takımın problemi 8 numaradır diye. Joshue'nin 8 numaradaki harika oyunu bize bu skoru getirdi. Uzun zamandır görmediğimiz hücum futbolu ise tereyağ kaymak oldu. Bekleyerek maç kazanabilirsiniz ama hücum yapmadan Türkiye Liginde şampiyon olmazsınız. SEMİH'in enfes oyunu, Yasin'in akıllanmış futbolu zenginliğimizdi. Bu arada Yasin'in ilk oyundan çıkan adam olması da ilginç gelmeye başladı bu durum aklımızda bulunsun! Transfer döneminde ihtiyacımızı tam karşıladığımızı düşünmüyorum ama umut bağlamında umudumuzu tazeledik. Önemli olan Bay Rİekerink'in bu sistemi iyi kurması ve dişlileri çalışır vaziyette tutabilmesi. Hayırlısı...

    YanıtlaSil
  2. hafız hücum iyi güzelde bu takımın hücum presi oldukça düşük.haliyle akhisar bile defansın arkasına oldukça fazla top yollayabildi.vaz te çok ofsayta yakalandı.başka takımlara karşı bu kadar rahat uzun pas yaptırırsan sıkıntı yaşarsın.

    son 3 sezondur çoğu maçta dört yiyen takımdan fazla bir fark göremedim.fizik olarak düşük seviyede bir takım bu.haliyle maçlar rus ruleti şeklinde oluyor.eğer rakip yetenekliyse kazanma şansı doğuyor.sağlam bir oyun yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir